Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema više štednje

Arsenal ide po rekord: Pogledajte koga još Wenger želi dovesti

Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger ove će sezone bez sumnje izdvojiti rekordan novčani iznos u prijelaznom roku otkako je 1996. stigao na klupu 'topnika'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako je francuski stručnjak dosad tijekom ljetnog prijelaznog roka na pojačanja potrošio 59 milijuna eura, što otpada samo na dvojicu igrača, čileanskog napadača Alexisa Sancheza i francuskog desnog beka Mathieua Debuchyja.

Tijekom sezone 2000/01 Wenger je izdvojio 63 milijuna eura na dovođenje igrača poput Wiltorda, Jeffersa, Laurena, Piresa, Danilevičiusa, Van Bronckhorsta i Stepanovsa. Do dana današnjeg to ostaje druga najskuplja Wengerova sezona u Arsenalu iza 2011/12 kada je potrošio 72 milijuna eura.

Čini se da je otplatom novog stadiona Emiratesa došlo do zaokreta u politici kluba koji se više ne libi posegnuti duboko u džep, što i dokazuje činjenica da je Arsenal prošle sezone platio Real Madridu 56 milijuna eura za Mesuta Özila, dok je ove sezone 42 milijuna izdvojio samo na Sancheza.

Statistika kaže da je tijekom četiri posljednje sezone Wenger potrošio više (247,1 milijun eura) u prijelaznom roku (zimski i ljetni) nego u prethodnih devet (243,22 milijuna eura).

Ktome, Arsenal će do kraja prijelaznog roka definitivno dovesti još pokoje pojačanje, a tom se kontekstu najčešće spominju imena poput Williama Carvalha (Sporting Lisabon), Samija Khedire (Real Madrid) i Davida Ospine (Nice). Stoga će rekordna granica od 72 milijuna eura unutar jedne sezone biti definitivno probijena. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider