Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za oko 40 milijuna eura

Arsenal doveo prvo veliko pojačanje: Mogu li s njim napasti naslov?

Čileanski napadač Alexis Sanchez (25), dosadašnji član Barcelone, od sljedeće će sezone igrati za Arsenal, potvrdio je londonski klub u četvrtak navečer...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sanchez je tijekom dana prošao liječničke preglede, čime je uklonjena posljednja prepreka za njegov transfer na Emirates.

''Topnici'' su objavili da će čileanski reprezentativac potpisati višegodišnji ugovor, a iznos odštete nije otkriven. Engleski mediji ipak navode da će Barcelona inkasirati oko 40 milijuna eura što će joj dobro doći pri plaćanju odštete Liverpoolu za Luisa Suareza. Osim toga, vrijedi istaknuti da je Sanchez na ovaj način postao drugi najskuplji igrač u povijesti Arsenala, poslije Mesuta Özila koji je lani plaćen Real Madridu 50 milijuna eura.

Sanchez je u Barcelonu došao 2011. iz Udinesea, a u te je tri sezone osvojio po jedan naslov u španjolskom prvenstvu i Kupu kralja. Skupio je 88 nastupa i postigao 39 golova.

''Kao što su mnogi ljudi vidjeli na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Alexis je fantastičan nogometaš i oduševljeni smo što nam se pridružio. Donijet će nam snagu, kreativnost i puno kvalitete. Jedva čekamo da ga integriramo u momčad'', rekao je menadžer Arsenala Arsene Wenger, a Sanchez je dodao:

''Sretan sam što dolazim u Arsenal, klub koji ima sjajnog trenera, fantastičnu momčad, veliku podršku diljem svijeta i odličan stadion. Dat ću najbolje od sebe za Arsenal i želim sve navijače učiniti sretnima.'' (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider