Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Antolić zabio poput Bobana ili Prosinečkog, a Mamić je 'smirio' Soudanija

Zbog dvije istinske nogometne majstorije sinoć se isplatilo doći na Maksimir…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Machado je povukao briljantan potez kod prvog gola Dinama, potez dostajan najvećih „španera“. Dok je Portugalac asistirao Duji Čopu u stilu svojih slavnih zemljaka Chalane, Futrea, Rui Coste ili Figa, Domagoj Antolić zabio je kao nekoć Prosinečki ili Boban.“Bobanovskim okretom“ oslobodio se dvojice čuvara, a potom je iznenada potegao plasiranu loptu poput „Velikog Žutog“. To dugo nismo vidjeli na Maksimiru.

Mamić disciplinirao Soudanija

Dinamo je tako sedmi put izborio Europsku ligu, osmi put zaredom plasirao se u Europsku ligu ili Ligu prvaka. Na Maksimiru se okupilo 10-ak tisuća gledatelja. Nekoć bi to bila mizerija, ali danas je to solidna brojka. Možda i najveća priča dogodila se i prije no što je utakmica počela.

Zoran Mamić odlučio je disciplinirati najveću zvijezdu Soudanija tako što ga je ostavio na klupi. S Mjeseca se moglo vidjeti da je Alžirac „tankirao“ u prethodnim utakmicama. Soudani je očigledno nezadovoljan, želi da ga Dinamo proda, no od toga, čini se, neće biti ništa.

Zoran Mamić izrijekom je najavio kako nema šanse da netko napusti Maksimir u finišu prijelaznog roka.

„Može biti samo dolazaka, nikako odlazaka“, poručio je trener Dinama.

Što bi tek bilo da je Hajduk prošao Dnjipro…

Za Soudanija je puno nezgodnije što i „nešto važniji“ Mamić, Zdravko, nema namjeru podići rampu. „Alfa i omega“ Dinama najavio je „nikad jači Dinamo“ i kako čujemo ne želi se kompromitirati pred navijačima prodajom najboljih igrača.

Zoran Mamić poslao je poruku Soudaniju. S punom potporom starijeg brata zaprijetio mu je više no jasno. Ako nastavi s durenjem, mogao bi s klupe preseliti na tribine. Vidjet ćemo što će donijeti sljedeći dani, ali postaje naznake kako bi se Alžirac mogao primiriti.

Soudani je bio u dvadesetak minuta koliko je igrao dosta angažiraniji nego protiv Zagreba ili u prvoj utakmici u Rumunjskoj. Možda je shvatio da mu se ne isplati inatiti.

Dinamo nema vremena za slavlje, slijedi najveći hrvatski derbi. Šteta što Hajduk nije prošao Dnjipro. Kakav bi to spektakl bio…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider