Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'ja biram ljude'

Ante Čačić u Dnevniku Nove TV: 'Pitanje o Mamiću je već jako izlizano'

Gost Dnevnika Nove TV bio je novi izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Ante Čačić, s kojim je razgovarao reporter Nove TV Saša Lugonjić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 * Za pohvale i tapšanje nema vremena. Vaše prve utakmice bit će odlučujuće i slijede već za dva i pol tjedna.

"Vrlo brzo su te dvije utakmice kvalifikacija. Moramo sve učiniti sve da budemo maksimalno spremni i maksimalno odgovorni i da napravimo ono što se od nas očekuje. Uvjeren sam da će igrači koje smo odabrali odgovoriti na postavljeno pitanje".

* Stigli ste na mjesto izbornika s najmanjom podrškom javnosti. Je li vam to otežavajući faktor?

"Ne, mislim da mi je to čak i plus. Nisam došao s velikom pompom i siguran sam da ću opravdati ukazano povjerenje ljudi iz nogometnog saveza Hrvatske. Ono što me nadahnjuje je da sam imao podršku cijele struke u Hrvatskoj i svih igrača koji su bili pod mojim patronatom".

* Mnogi su odbir vas protumačili da reprezentaciju čvrstom rukom drži Zdravko Mamić.

"Pitanje o Zdravku Mamiću je već toliko izlizano da ne znam na koji način bih odgovorio. Svi smo mi povezani sa Zdravkom Mamićem, vrlo uspješnim čovjekom u hrvatskom nogometu, koji 10 godina drži hrvatskog prvaka na visokoj razini. Za njegovog mandata Dinamo po treći puta igra u Ligi prvaka. Iz Dinamo dolaze i odlaze igrači koji igraju za hrvatsku reprezentaciju. Drago mi je ako je Zdravko Mamić bio jedan od tih koji je sugerirao da ja budem izbornik, jer zna kako sam radio godinu dana u Dinamu".

* Dio stručnog stožera je i Josip Šimunić. Jeste li odluku donijeli sami ili ste se s nekim konzultirali?

"Ja odgovaram za rezultat i isključivo biram ljude s kojima smatram da mogu napraviti rezultat. Simunić je bio u mojoj svlačionici godinu dana dok sam ja bio izbornik. Radi se o izuzetno kvalitetnom čovjeku, pravom profesionalnu. Igrao je u reprezentaciju, veliki broj navijača voli Josipa Šimunića i vrlo mu je privržen veliki broj igrača".

* To nitko ne dovodi u pitanje, ali on se neslavno oprostio od reprezentacije i prije mjesec dana potpisao poticiju da poklič "za dom, spremni" uđe u službenu uporabu u vojnim snagama. S druge strane HNS redovito dobiva kazne zbog istog pokliča bude kažnjavana i strepi od izbacivanja iz kvalifikacija. Je li to možda kontradiktorno?

"Ja nisam političar, ne bavim se politikom, ja sam se isključivo vodio nogometom. Smatram da je gaf koji je napravio Šimunić skupo platio, nije vidio Svjetsko prvenstvo i ovo mu je prilika da, ako je okrnjio ugled reprezentacije, kroz ovu ulogu to vrati. Tu peticiju su potpisali brojni doktori i akademici, prema tome to je njegova privatna stvar i ne bi želio u to ulaziti".

* S obzirom da ste ga uključili u stručni stožer to može imati negativan odraz u UEFA-i i FIFA-i.

"On će se baviti nogometom, kao i UEFA i FIFA".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider