Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
podbacile reprezentacije

ANKETA: Tko vas je najviše razočarao u 2014.?

Osim vašeg izbora onih najboljih, želimo znati i tko vas je najviše razočarao od hrvatskih sportaša u ovoj godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sportom bogatoj 2014. godini na najvećim natjecanjima gledali smo naše najbolje reprezentacije. No, ni jedna nas nije posebno oduševila. Možda smo prestrogi, ali takvo je bilo raspoloženje nakon velikih natjecanja.

Krenut ćemo od onog najvećeg. Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je na Svjetsko prvenstvo s nadom u prolaz skupine. Za poraz od Brazila okrivili smo suca Nishimuru, onda je stiglo razbijanje već razbijenog Kameruna i na kraju veliko razočaranje. Meksiko je razotkrio sve slabosti momčadi Nike Kovača i okrenuo palac javnosti prema dolje. Kasnije utakmice u kvalifikacijama ipak su popravile dojam, ali razočaranje je tada bilo ogromno.

Hrvatski košarkaši stigli su na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj kao jedni od kandidata za medalju. Govorile su to najave izvana, ali još više iz samih usta naših košarkaša. Pucalo se visoko, a na kraju ispalo od Francuske u osmini finala. Nisu Francuzi bili lagan zalogaj, ali bez Parkera su bili pobjedivi, što je kasnije bio opći zaključak. Nakon polufinala na Eurobasketu, od naših se košarkaša očekivalo više. Opravdano ili ne, to je druga stvar…

Hrvatski su rukometaši na Euru u Danskoj osvojili četvrto mjesto. Nisu Kauboji uspjeli doći do medalje, a sve je zakuhao novi poraz od mitskih rivala Francuza u drugom krugu. Zbog njega smo u polufinalu morali na domaćina Dansku protiv koje je stigao novi poraz. Za kraj su naši rukometaši poraženi od Španjolaca.

Na samom kraju godine stiglo je novo rukometno razočaranje. Hrvatska je s Mađarskom bila domaćin Europskog prvenstva za rukometašice. Sanjali smo polufinale i bitku za medalje, ispao je potpuni debakl. Nisu naše djevojke prošle ni prvi krug (porazi od Švedske i Njemačke)koji se igrao u Varaždinu, pa je zagrebačka Arena zjapila prazna na utakmicama drugog kruga.

Bila su to četiri najveća razočaranja, a zanima nas koje je za vas najveće.

Tko vas je najviše razočarao u 2014. godini?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider