Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobio zeleno svjetlo

VIDEO 'Novi Milevski' stiže u Liverpool? Pregovori već počeli

Jürgen Klopp vjeruje u potencijal nogometaša kojemu su ne tako davno prognozirali fenomenalnu karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz Jevhena Konopljanku najbolji ukrajinski nogometaš je 26-ogodišnji Andrij Jarmolenko, krilni napadač Dinamo Kijeva.

Jarmolenko je na meti Liverpoola što je objavom na Instagramu otkrio njegov menadžer Vadim Šablij. On je ove srijede bio na Anfieldu na sastanku s predstavnicima Redsa.

Tema je bio Jarmolenko kojeg Jürgen Klopp vidi kao jedno od glavnih pojačanja za novu sezonu.

Dosad nije htio ići iz Ukrajine

Interes Liverpoola nije nikakva novost, Jarmolenka se uoči i tijekom svakog prijelaznog roka dovodi u vezu s prelaskom u neki od velikih zapadnoeuropskih klubova. Međutim, on je već devet vjeran godina kijevskom Dinamu, a vidjet ćemo hoće li želju za ostankom u Ukrajini slomiti Liverpool odnosno Klopp.

Kad je 2007. stigao u Dinamo Kijev Jarmolenko je označavan kao novi Artem Milevski - u to vrijeme najbolji ukrajinski nogometaš uz Andrija Ševčenka. I dok je Milevski tek sporadično pokazivao svoje neupitno znanje i karijeru si praktički uništio zbog nesportskog načina života, Jarmolenko se ipak etablirao i znatno duže potrajao na visokom nivou.

Predsjednik dao zeleno svjetlo

Ove sezone je u 33 nastupa u svim natjecanjima zabio 19 golova i upisao 13 asistencija, a trenutna tržišna vrijednost mu je (prema Transfermarktu) 25 milijuna eura.

Toliko će otprilike morati ponuditi i Liverpool jer iz Dinama im ne misle praviti probleme, što je potvrdio predsjednik kluba Igor Surkis.

"Ne možemo Andriju pokvariti karijeru. Njega, Aleksandra Dragovića i druge zaslužne igrače treba pustiti. Tražimo zamjene, ali naš primarni zadatak je dati priliku mladim igračima", izjavio je Surkis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider