Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pripremni turnir

Andrej Panadić: Na Istria Winter Cupu napokon ću vidjeti što može Istra

Novi trener pulskog prvoligaša veseli se okršajima protiv Olimpije i Zrinjskog, bit će mu to prva prilika da vidi svoje igrače protiv jačih suparnika

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istria Winter Cup u posljednjih se šest godina etablirao kao najjači zimski pripremni turnir u regiji. I ove godine neće nedostajati dobrog nogometa, jamac za to su dvije ponajbolje nogometne momčadi s prostora bivše Jugoslavije, ljubljanska Olimpija i mostarski Zrinjski, a na Istria Winter Cup se nakon tri godine vraća i hrvatski nogometni prvoligaš Istra 1961.

"Zrinjski i Olimpija su odlične momčadi, veseli me što ćemo se ogledati protiv njih. Istria Winter Cup bit će odlična prilika da vidim svoju momčad na djelu protiv jakih suparnika. Ovo su mi prve pripreme s Istrom, prve kao samostalnom treneru i uvjeren sam da će sve proteći u najboljem redu", rekao je trener Istre Andrej Panadić.

Ove godine šest momčadi bit će podijeljene u dvije skupine, a utakmice će se igrati svaki dan u 15 sati od 31. siječnja do 7. veljače na Gradskom stadionu u Umagu i na Stadionu Laco u Novigradu.

"Bio sam s Osijekom na pripremama u Novigradu, ali se nismo natjecali na turniru. No isprobao sam travnjake i u vrlo dobrom su stanju. Novigrad i cijela sjeverozapadna Istra postali su prepoznatljivi u regiji i široj okolici za pripreme nogometnih klubova," rekao je bivši Vatreni Tomo Rukavina.

"Uvjeti za nogomet su vrhunski, kvaliteta momčadi koje nastupaju na turniru i cijela atmosfera oko turnira također. Istria Winter Cup je postao najbolji zimski pripremni turnir u Hrvatskoj i susjedstvu."

S nekadašnjim suigračem slaže se i naš proslavljeni reprezentativac Mario Stanić kojeg je posljednji put vidio prije godinu dana baš na Istria Winter Cupu.

"Igrali smo revijalnu utakmicu lani, rezultata se ne sjećam, ali bilo nas je dosta iz doba Vatrenih. Uvijek je lijepo kad se okupimo," rekao je Mario Stanić i dodao: "Dinamo je odradio bazične pripreme u Rovinju, a u Novigrad i Umag dolaze vodeća momčad slovenske lige i drugoplasirani u nogometnom prvenstvu BiH. To je dovoljan pokazatelj o kakvim se uvjetima radi na Istria Winter Cupu, vodeće momčadi u regiji valjda s razlogom dolaze u Istru. Pretvara se u vodeći centar za pripremu nogometaša u regiji, a i šire rekao bih."

Kvalitetu Istria Winter Cupa prepoznale su krovna nogometna organizacija Fifa i Hrvatski nogometni savez koji ga već šest godina imaju u svojim službenim kalendarima. Prepoznale su ga i najbolje nogometne momčadi iz regije koje već šestu godinu svoju kalendarsku godinu započinju na sjeverozapadu Istre.

Osim dobrog nogometa, na stadionima u Umagu i Novigradu trebalo bi biti i dobro vrijeme, za razliku od prošle godine, kada je za savršen štimung nedostajalo tek nekoliko zraka sunca. Istria Winter Cup završit će 7. veljače finalnom utakmicom u 15 sati u Novigradu, a isti dan u 12 i 30 u Umagu razigravat će se za treće mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider