Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne želi o Mamiću

Andrej Kramarić - golgeter s lažnjakom koji se ne može naučiti

Andrej Kramarić, 23-ogodišnji napadač Rijeke pravi je nasljednik Leona Benka.

Riječke ambicije su i u ovoj sezoni velike, a uvelike će počivati na sjajnom golgeterskom umijeću bivšeg napadača Dinama i Lokomotive. Simultanka - šahovska riječ koja se u nogometnom žargonu veže uz igrača koji je odigrao posebne stvari na utakmici. Kao što je Andrej Kramarić zabio hat trick protiv Hajduka.

"Mislim da bi izdvojio ovaj treći gol, kod loba koji se odbio od prečke. Osjetio sam golmana da je malo izašao, sva sreća da mi je fino sjela, sa finim osjećajem", kaže na Kvarneru popularni Krama.

U Rijeci je nastavio tragom Leona Benka, na Kantridi je dobio dvije glavne stvari: "Sasvim sigurno i prilika i povjerenje. Osjećam se opuštenije, kao pravi ja. Sretan sam ovdje u Rijeci, dali su mi sve i priliku, tu dajem svoje opušteno izdanje u kojem mogu dati maksimum."

'Nadam se reprezentaciji jednog dana'

Robert Kovač je u Dinamovom dresu ostao zadivljen driblinzima tada nadolazećeg Kramarića. Hoće li ih uskoro gledati i u reprezentaciji?

"Pa normalno da je to san svakog hrvatskog igrača, biti pozvan u reprezentaciju. Nadam se da ću zadržati taj nivo igre i da ću jednog dana obući taj dres."

Rijeka se pak još pojačala...

"Iza nas je najbolja sezona u povijesti kluba. Mi ćemo nastojati da se ta sezona ponovi. Da držimo korak s Dinamom što duže moguće pa šta bude."

Kramarić je zabio 452 pogotka za Dinamove mlađe selekcije no u Dinamu je često ovako dobivao prilike.

'Dinamo je priča iza mene'

"Radi se o pravom igraču, to nije iznenađenje. Da je bio strpljiviji sve bi to doživio još više u Dinamu jer bi bio s boljim suigračima", izjavio je uoči Dinamova odlaska u Dansku izvršni predsjednik Modrih Zdravko Mamić.

Kramarić mu nije htio replicirati: "Teško mi je išta oko toga komentirati, to je priča iza mene. Ne želim se osvrtati na bivše dane."

Očito skroman izvana i ambiciozan iznutra, jer još je prije dvije godine naznačio kako ima puno veće ciljeve i želje. Proročki, ali s pokrićem. Golgeter s lažnjakom kakvim vas ne mogu naučiti. Danas u Rijeci, sutra na nekoj većoj euro adresi. Scenarij koji takav talent zaslužuje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider