Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastičan posao

Ancelotti se vraća: Za potpis ugovora čeka - Guardiolu!

Trostruki osvajač Lige prvaka neće još dugo biti bez posla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Carlo Ancelotti drugi je favorit za nasljednika Manuela Pellegrinija na klupi Manchester Cityja.

S Čileancem čelnici Građana nisu zadovoljni i na ljeto će doći do prekida suradnje, a odluči li Josep Guardiola produžiti ugovor s Bayernom, Pellegrinija će u Cityju naslijediti Ancelotti, piše Daily Star.

Pepu s Bavarcima 30. lipnja 2016. istječe trogodišnji ugovor kojim zarađuje 17 milijuna eura godišnje. Navijači Bayerna nisu pretjerano sretni njegovim dosadašnjim učinkom jer su se naslovi prvaka u Bundesligi podrazumijevali dok je u Ligi prvaka dvaput dogurao do polufinala i oba puta ostao daleko od plasmana u željeno finale.

Prema posljednjim informacijama koje su objavili britanski mediji, Bayern je Guardioli ponudio 24 milijuna eura po sezoni u novom ugovoru. Katalonac se nećka i oteže s potpisom, a situaciju pomno prati Manchester City.

Realiziraju li dolazak Ancelottija, dobit će fantastičnog trenera, prepunog iskustva i s hrpom osvojenih trofeja. Jako je bitno za City da Talijan ne bi imao problema s prilagodbom na Premierligu jer već je dvije godine trenirao Chelsea.

U prvoj sezoni (2009./2010.) osvojio je tri trofeja (Premierliga, FA kup i Community Shield), a u drugoj je završio na drugoj poziciji i s ispadanjem u četvrtfinalu Lige prvaka od Manchester Uniteda. Roman Abramovič je reagirao neshvatljivo brzopleto i dao mu otkaz nekoliko sati nakon utakmice posljednjeg kola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider