Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči povratka u Torino

Ancelotti: Nikada nisam volio Juventus. Tu ljubavi nije bilo

Nakon što je napravljen ždrijeb polufinala Lige prvaka prvo što je svima upalo u oko bio je povratak Pepa Guardiole na Nou Camp. No, mnogi su se sjetili i da se u srazu Juventusa i Real Madrida jedan trener vraća 'kući'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strateg Carlo Ancelotti vratit će se ovog utorka u Torinu po prvi put nakon što ga je napustio 2001. godine. Naime, dvije je godine bio trener Juventusa prije nego li je dobio otkaz, a na njegovo mjesto zasjeo Marcelo Lippi. Lošeg perioda u Juventusu prisjetio se u svojoj autobiografiji.

"Zvao me Luciano Moggi i tražio sastanak sa mnom. Sastali smo se u kući Antonija Girauda, a bio je tamo i Roberto Bettega. Cijela trijada vodećih ljudi Juventusa koja je nakon toga bila kriva za Calciopoli sastala se sa mnom. Pitali su me želim li voditi Juventus, na što sam ja odgovorio da imaju najboljeg trenera - Marcela Lippija. Odgovorili su mi da nisu zadovoljni s njim i da žele mene", napisao je Ancelotti u svojoj biografiji.

"Prvi sam tjedan u svom uredu našao napis: "Svinja nas ne može trenirati". Moggi se nakon toga sastao s Juventusovim huliganima, doveo ih k meni i zahtjevao da me prihvate. Međutim to je bilo nemoguće. Bio sam igrač Rome, a najveći rival nam je bio Juventus. Potom sam igrao za Milan, također nam je Juventus bio najveći rival. Nakon toga sam trenirao Parmu i ponovno nam je Juve bio najveći rival. To se nije moglo promijeniti", otkrio je Ancelotti, a potom napisao nešto upečatljivo:

"Nikada nisam volio Juventus i vjerojatno ga nikada neću ni zavoljeti! Sve važne odluke donosio je počasni predsjednik Umberto Agnelli, djed aktualnog predsjednika Andree Agnellija. Bio sam samo dio tadašnjeg stroja, koji me samljeo i 'ispljunuo'", rekao je Ancelotti, a potom otkrio detalje načina na koji je dobio otkaz.

"Agneli me jednog dana bio pozvao u svoj ured, dao mi podršku unatoč slaboj sezoni, a onda sam dan kasnije, od novinara, saznao da sam dobio otkaz. Na sastanku su mi rekli da je Lippi već postavljen za novog trenera. Juventus je priča u kojoj nikada nije bilo ljubavi. Previše smo bili različiti. Bili smo poput plastike i zlata, običnog sata i Rolexa", zaključio je u svojoj biografiji Ancelotti.

Ancelotti je 'zapaprio' Juventusu 2003. godine u finalu Lige prvaka kada je sjedio na klupi Milana. Bio je to posljednji finale Lige prvaka koji je Juventus odigrao, a sada mu na putu do tog uspjeha ponovno stoji veliki Don Carlo. Ancelotti u svojoj trenerskoj karijeri ima tri naslova prvaka Europe, isto kao i Juventus u cijeloj svojoj 117 -godišnjoj povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider