Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovač će biti zadovoljan

Ancelotti nakon pobjede otkrio lijepu vijest: Evo kad se vraća Modrić

Trener Reala Carlo Ancelotti nakon prvenstvene pobjede nad Getafeom od 3:0 najavio je povaratak ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Luke Modrića u sastav.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Modriću je potrebno još otprilike mjesec dana za povratak u momčad", izjavio je trener Real Madrida Carlo Ancelotti u nedjelju nakon pobjede njegove momčadi od 3:0 na gostovanju kod Getafea.

Real Madrid je na kraju kalendarske godine bio u punom zamahu i s 22 uzastopne pobjede u svim natjecanjima postao rekorder među španjolskim klubovima. Međutim, s početkom 2015. pobjednička serija madridske momčadi je stala, a u tjednu na izmaku Real je u osmini finala Kupa kralja ispao od gradskog rivala Atletica.

Iako je ozlijeđenog Luku Modrića, koji je još u studenom doživio tešku rupturu mišića natkoljenice u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2016. protiv Italije, dobro zamijenio Isco, povratak najboljeg defenzivnog veznog igrača španjolske lige razveselit će i trenera Ancelottija i Realove navijače, a trebao bi donijeti i dodatni impuls momčadi koja je još uvijek konkurira za dva velika trofeja.

Real drži prvo mjesto u Primeri s četiri boda prednosti pred Barcelonom, a u veljači će Kraljevski klub protiv njemačkog Schalkea 04 tražiti put prema četvrtfinalu Lige prvaka u nastojanju da postane prva momčad koja će obraniti naslov otkako je uveden današnji sustav natjecanja za prvaka Europe.

Sigurno igra protiv Norveške

Navodeći da Modrićev povratak u momčad očekuje za mjesec dana, trener Ancelotti je neizravno potvrdio da bi hrvatski reprezentativac mogao konkurirati za sastav koji će se u osmini finala Lige prvaka suprotstaviti Schalkeu. Prva utakmica u Gelsenkirchenu na rasporedu je 18. veljače, a uzvrat 10. ožujka u Madridu.

Dobra je to vijest i za hrvatskog izbornika Niku Kovača pred nastavak kvalifikacija za Euro 2016. Bude li Modrić spreman za okršaje sa Schalkeom, sasvim je izvjesno da će biti na raspolaganju i Kovaču za utakmicu s Norveškom, koju će Vatreni ugostiti u Zagrebu 28. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider