Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez to negira

Ancelotti dobio ultimatum, na noge skočila oba Manchestera

Samo su dva dana bila potrebna u Španjolskoj, konkretnije u Madridu, da krenu špekulacije o otkazu Carlu Ancelottiju nakon poraza od Schalkea u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je prošao dalje zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici 2:0, no dojam koji je ostavio u tom susretu, kao i u posljednjih mjesec dana, ne zadovoljava navijače aktualnog europskog prvaka. Real Madrid je u posljednjih sedam utakmica slavio i izgubio u tri, dok je jedan završio remijem. Izgubio je vodeću poziciju u Primeri, ispao je u Kupu kralja, te je zamalo istu sudbinu doživio u Ligi prvaka.

Ancelotti dobio ultimatum?

Sve to dovelo je do špekulacija o smjeni Carla Ancelottija, čovjeka koji je donio Kraljevskom klubu 10. naslov pobjednika Lige prvaka. Spominje se i ultimatum, a taj je da Real Madrid mora izvući pozitivan rezultat na Nou Campu kod Barcelone 22. ovog mjeseca, inače Ancelotti dobiva 'nogu'. Mnogi ne vjeruju u takav scenarij, no gdje ima dima ima i vatre.

"Ovo je sport u kojem su rezultati jedino mjerilo. To je nogomet", rekao je svojedobno Ancelotti.

Ti isti rezultati ne idu mu trenutno na ruku, ali, kako tvrdi predsjednik Florentino Perez, ima punu podršku klupske uprave i igrača.

"Istina je da trenutačno ne igramo najbolje, međutim stvarati lažne konstrukcije je nedopustivo. Vodstvo kluba je 100 posto uz trenera i uz momčad. Bez obzira kako završi ova sezona, Ancelotti ostaje za našim kromilom," kazao je predsjednik Perez dodavši: "Imamo najboljeg trenera na svijetu".

Svi koji prate nogomet znaju da je Perez zbog mira 'u kući' jednostavno morao izgovoriti tih nekoliko rečenica. Sigurno ne spava mirno dok jedna od najboljih i najskupljih momčadi na svijetu, kojoj je pritom predsjednik, rasipa svoj ugled protiv iznad prosječnog Bundesligaša. 

Španjolski mediji pak vjeruju da ukoliko Real Madrid izgubi na Nou Campu i Ancelotti momentalo, ili na kraju sezone, dobije zahvalnicu od kluba neće se morati puno mučiti da pronađe novi klub. Naime, oba Manchestera prate situaciju u Madridu, jer polako gube strpljenje sa svojim menadžerima.

Manchesteri prate situaciju

Manchester United, kojeg vodi Louis Van Gaal, trenutno je tek četvrti u Premierligi, iako je Nizozemac u ljetnom prijelaznom roku potrošio oko 200 milijuna eura na pojačanja. Osim toga United nema europskih obaveza, a već se oprostio u oba engleska kupa (Liga kup i FA Cup). Uprava, kao i navijači, gube strpljenje s Van Gaalom, koji i dalje tupi da njegova momčad igra jako dobro i da se polako, ali sigurno privikava na njegov sustav igre. United trenutno niti igra dobro, niti izgleda kao da napreduje u svojoj igri.

City pak drži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, ispao je u oba kupa (oba puta kod kuće) od Newcastlea i Middlesbrougha, dok je u Ligi prvaka pred ispadanjem nakon što je prvi susret osmine finala protiv Barcelone izgubio na Etihadu s 2:1.

Manuel Pellegrini donio je momčadi u prvoj sezoni domaći naslov i naslov pobjednika u Liga kupu, no navijači traže iskorak u Europi. Ove sezone je jedva prošao skupinu Lige prvaka, ali prema svemu sudeći zapet će već na prvoj prepreci u nokaut fazi, jer je Barcelona u ovom trenutku daleko kvalitetnija.

Oba Manchestera prate situaciju iz Madrida. Međutim, šansa da Don Carlo dobije otkaz u Realu prije kraja sezone gotovo da je ravna nuli, dok je nešto malo veća da se to dogodi na kraju sezone.

Ancelotti ostao 'dužan' Sir Alexu Fergusonu

Sjetimo se ipak 2013. godine i trenutka kada je Sir Alex Ferguson odlazio u mirovinu kao menadžer Uniteda. Tada je osobno išao Ancelottiju u Pariz (tada radio kao trener PSG-a), te da tražio da bude njegov nasljednik. Talijan se u tom trenutku već dogovorio s predsjednikom Reala (Florentinom Perezom) i ostao je 'dužnik' velikom Sir Alexu.

S obzirom da su se na posljednjoj utakmici protiv Schalkea čuli povici s tribina 'odlazi, odlazi', koji su vjerojatno bili upućeni Ancelottiju, moguće je da Talijan prelomi i odluči udovoljiti razmaženoj madridskoj publici. Ukoliko se to dogodi, sljedeća destinacija trebala bi biti Manchester, vjerojatno crveni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider