Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
pohvalio navijače

Eksplodirao Rijekin Austrijanac: Žena Slavonka ipak neće na derbi s Osijekom

Derbi 12. kola HNL-a igrat će u nedjelju vodeća Rijeka i drugoplasirani Osijek.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je reprezentativnu stanku dočekala na prvom mjestu, Osijek je drugi, dok je Dinamo na trećem mjestu. Na Rujevici su sve misli okrenute utakmici protiv Osijeka, a s nestrpljenjem je čeka i Rijekino ljetno pojačanje Austrijanac Alexander Gorgon.

U nešto više od mjesec dana koliko je u Rijeci, pokazao se kao izvrsna zamjena za Bezjaka. U pet utakmica zabio je četiri pogotka. Iako je tek ljetos stigao na Rujevicu Gorgon već zna kakav je osjećaj igrati pred punom Rujevicom, ali i što se od njih očekuje.

''Atmosfera u momčadi je sjajna, ali isto tako sjajni su i naši navijači na tribinama. Trenutačno smo vodeći i tu bismo poziciju željeli i zadržati, ali nije još ni polovina prvenstva prošla. Znamo da moramo biti potpuno koncentrirani želimo li ostati na prvom mjestu'', rekao je Gorgon za Dnevnik Nove TV.

A da njegova koncentracija nije upitna pokazao je vrlo brzo nakon dolaska u Rijeku. Gorgon je inače cijelu karijeru proveo u bečkoj Austriji i u Rijeku je stigao kao slobodan igrač, a austrijsku je ligu napustio kao drugi strijelac prvenstva. I tako je prema igračkim referencama, Rijeka dovela kapitalca za standarde HNL-a. Iako je nije klasična devetka Gorgon je u 5 utakmica upisao 4 pogotka.

''Odlično sam krenuo, ne opterećujem se golovima i njihovim brojem jer ja ipak nisam prvi napadač, pa mi je najvažnije da svoju ulogu što bolje odradim, ali ne bih se bunio kad bih bio među prvima na listi strijelaca u ligi.''

Iako je imao ponude i bogatijih europskih klubova odlučio se za Rijeku i nije zažalio, a i supruga je malo pomogla oko odluke. Naime, Gorgonova supruga podrijetlom je Hrvatica čija je majka Slavonka, ali derbi protiv slavnog slavonskog kluba ipak neće gledati.

''Neće nažalost biti na ovoj utakmici, jer djeca imaju neke obaveza baš ovaj tjedan u Beču, ali inače dolazi na sve utakmice. ''

Rijeka se kaže pokazala kao odlična odluka. Od samog grada koji je ugodan za život, pa do organizacije i rezultata u klubu, za koji se nada da ove sezone konačno može do naslova hrvatskog prvaka.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider