Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate se ovih golova?

Najbolji hrvatski napadač u povijesti Serie A o svojim nasljednicima

Alen Bokšić legenda je Lazija, ali je proveo sezonu u Juventusu kada je torinski klub bio na pragu osvajanja Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada se sa sjetom prisjetimo one Serie A iz devedesetih godina, u vrijeme dok je 'čizma' bila puna novca, jedan od neizbježnih likova toga razdoblja bio je i naš Alen Bokšić. Hrvatski napadač bio je jedan od najcjenjenijih nogometaša tada najjače europske lige, a za navijače rimskog Lazija prava je legenda.

Lazio je bio klub u kojem je Boka proveo najveći dio karijere. Šest godina bio je stanovnik Rima, a dva razdoblja nebeskog plavog dresa prekinuo je u sezoni 1996./1997. kada je u zvučnom transferu stigao u Juventus. Uzeo je tada naslov prvaka Italije, ali i izgubio finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Bila bi to druga Liga prvaka za Makaranina koji je prvak Europe bio s Marseilleom 1993. godine.

Sjetili su se novinari torinskog Tuttosporta Boke i upitali ga za mišljenje o svom hrvatskom nasljedniku u napadu Juvea koji se probudio u posljednjim utakmicama.

''Mandžukić je 'killer', nisam sumnjao da će to pokazati u Juventusu. Mislim da je početno razočaranje navijača bilo posljedica teškog razdoblja kroz koje je momčad prolazila. Ovo je tek njegov početak, mislim da može do 20 pogodaka. Sustav 3-5-2 mu odgovara'', pohvalio je Boka Mandžu.

No, pravi hit među Hrvatima u Serie A je treći strijelac prvenstva s devet pogodaka Nikola Kalinić.

''To nije iznenađenje. Kad je otišao u Blackburn bio je mlad. Fiorentina je idealna momčad za njega.''

U Bokinom srcu ipak je Lazio, s kojim se oprostio naslovom prvaka 2000. godine.

''Žao mi je što je Lazio u problemima, ali mislim da je i trener Pioli imao svoje pogreške. Treba nam strpljenja.''

A tko je za bivšeg napadača Hajduka danas najjači u Europi?

''Barcelona i Bayern su ispred svih.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider