Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rafa na udaru

5 Benitezovih grijeha u Realu: Posljednji je najveći

Rafael Benitez nije oduševio ni navijače ni medije u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne prestaju kritike na račun Rafe Beniteza u madridskim medijima. Cijelim se nogometnim svijetom proširila svojevrsna pobuna njegovih nogometaša. Ronaldo se na sustav igre žali još od priprema, Benzema ne može vjerovati da ga Španjolac stalno vadi iz igre, a najbolji je strijelac sa šest pogodaka. Izračunali su da je donio Realu čak 40% bodova.

Visoke tenzije u Realu: Glavnim igračima prekipjelo, mlada zvijezda odlazi

Madridska Marca svoje je kritike sažela u '5 Benitezovih grijeha'. Prvi je taj nedostatak ubojitosti i preveliki oprez u igri. Iako je Real razbio Betis s 5:0 i Espanyol sa 6:0, ipak više bodu u oči 'nule' sa Sporting Gijonom i Malagom. Ne zaboravimo kako je dio navijača zviždao u mršavoj 1:0 pobjedi protiv slabašne Granade na Bernabeuu.

Zvižduci već u rujnu? To je neoprostivo, iako su takav scenarij mnogi predviđali zbog Rafine nogometne filozofije. Umjesto da načini korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu, napravljena su dva koraka unazad, oštra je Marca koja Benitezov nogomet naziva 'kontroliranom kontrolom'.

Drugi grijeh zove se Gareth Bale. Odnosno njegova nova, slobodnija uloga u momčadi. Rafa je na njemu htio graditi igru, ali Bale se zasad na toj poziciji 'desetke' nije previše iskazao. I još su ga ozljede pogodile toliko da je dojam zasad vrlo loš.

Mit o čvršćoj obrani u odnosu na prošle sezone, Marci je grijeh broj tri. Real je u devet službenih utakmica primio samo dva gola, ali ističe se jedna druga brojka. Atletico je u jednoj utakmici uputio čak 18 udaraca prema vratima Reala. Navas je spasio Kraljeve poraza obranivši penal.

Medije u Madridu užasno živcira Benitezovo visoko mišljenje o Alvaru Arbeloi, njegovom ljubimcu iz dana u Liverpoolu. To nije igrač za Real, a njegov ulazak u igru protiv Atletica umjesto Carvajala izazvao je malu pobunu iako je Danilo također ozlijeđen.

I onaj najgori grijeh dolazi za kraj. Real ima 15 bodova nakon prvih sedam kola i nije prvi na ljestvici. Ispred njih nisu ni Barcelona ni Atletico već Villarreal s bodom više. Barca ima isti broj bodova, ali najveći rival je trenutno u teškoj situaciji.

Nema Messija, nema Inieste, nema važne zamjene Rafinhe. Zbog ozljeda dugo nije bilo Brava (Ter Stegen u slaboj formi), Danija Alvesa i Douglasa, pa je beka morao igrati veznjak Sergi Roberto. Nakon sjajne prošle sezone kazna zbog koje ne smiju registrirati nove igrače žestoko pritišće momčad Luisa Enriquea kojoj se predviđa teška jesen. I zato u Madridu smatraju kako im Katalonci jednostavno moraju gledati u leđa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider