Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liga za sebe

VIDEO Preokret Celtica u jednom od najvećih svjetskih derbija

Utakmica ljutih rivala igrala se po nevjerojatni 404. put.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 20. kola škotskog Premiershipa odigran je 404. Old Firm. Okršaj žestokih rivala Rangersa i Celtica pripao je gostima koji su slavili s 2:1 i povećali prednost na vrhu ljestvice.

Rangersi su na svom Ibroxu poveli pogotkom Kennya Millera u 12. minuti, a Celtic je izjednačio u 33. minuti preko Francuza Mousse Dembelea.

Pobjedu je zeleno-bijelima, za koje je cijelu utakmicu odigrao bivši stoper Dinama Jozo Šimunović, donio Scott Sinclair u 70. minuti.

Rangerse je težeg poraza spasio vratar Wesley Foderingham, ali u samoj u završnici utakmice mogli su i izjednačiti. No, udarac kapetana Millera završio je na vratnici.


Rangers vs Celtic 1-2 | All Goals & Highlights... by A12-SPORTS

Bila je to 148. pobjeda Celtica u Old Firmu, 97 mečeva završilo je remijem, a Rangersi još uvijek imaju 11 pobjeda više od najvećeg suparnika.

Bio je ovo prvi prvenstveni Old Firm na Ibroxu nakon duge četiri godine jer su Rangersi bili kažnjeni ispadanjem u četvrtu ligu zbog financijskih nepravilnosti. U dva dosadašnja ovosezonska ogleda Celtic je kao domaćin slavio u Premiershipu s 5:1, a polufinalni dvoboj u Liga kupu gdje je Rangers službeno bio domaćin igrao se na Hampden Parku (Celtic je pobijedio s 1:0).

Celtic vodi s 58 bodova, u 20 utakmica imaju 19 pobjeda i samo jedan remi, dok su Rangersi drugi s 39 bodova i utakmicom više.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider