Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošlo je 12 godina

Povijesna akcija i gol koji je pokrenuo lavinu: Messi na leđima Ronaldinha

Prošlo je točno 12 godina od prvog Messijevog gola za Barcelonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi postigao je 502 gola u dresu Barcelone, jubilarni 500. i ujedno odlučujući postigao je na nedavnom El Clasicu, ali sve je krenulo na današnji dan prije točno 12 godina.

Barcelona je igrala protiv Albacetea, trener je bio Frank Rijkaard. Igrala se 88. minuta, Barcelona je vodila 1:0 golom Samuela Eto'oa dvije minute prije navedene minute. No ipak, Rijkaard je odlučio zamijeniti strijelca s tada relativno nepoznatim 17-godišnjakom. Praktički tek što je stupio na travnjak mlađahni Argentinac prihvatio je pas Ronaldinha i kulerski prebacio vratara kao da mu je to stoti, a ne prvi seniorski gol u karijeri.

Međutim, sudac je poništio pogodak zbog zaleđa, ali zaleđa nije bilo i trebao ga je priznati. No, malo kasnije u sudačkoj nadoknadi Ronaldinho i Messi praktički su kopirali istu akciju i ovaj put nije bilo dileme, gol je priznat i ušao je u povijest. Messi na leđima Ronaldinha kao zaustavljena slika u vremenu, gol koji je pokrenuo lavinu.

Barcelona je pobjedom 2:0 trasirala put ka prvoj tituli prvaka nakon pet godina posta, a Rijkaard je nakon utakmice izjavio: „Bio je to pravi trenutak da uvedem klinca.“

„Baš sam uživo“, mladenački iskreno ispalio je nasmiješeni Messi.

Znalo se da je veliki talent i da je pred njima velika karijera, ali malo tko je mogao pretpostaviti da će izrasti u najboljeg igrača današnjice, nogometaša kojeg će neki smatrati najboljim svih vremena...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider