FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'ugasio sam se'

Neobjavljeni detalji: Werdum opisao kako je sjevnuo Miočićev nokaut

Stipe Miočić šokirao je UFC prvaka nokautom u prvoj rundi pred čak 45 tisuća brazilskih navijača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stipe Miočić ispisao je povijest prošlog vikenda, kako za Hrvatsku tako i za grad Cleveland koji je na naslov prvaka čekao čak 52 godine. Američki borac hrvatskih korijena nokautirao je Fabricija Werduma u njegovom Brazilu i osvojio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji.

Nokaut i sve što se događalo u ringu, te na putu do njega, bilo je vidljivo gledateljima. No sada se na internetu pojavila i snimka koja prati borce nakon meča do svlačionice. Najzanimljiviji detalj je naravno razgovor Werduma s trenerom, kojem je otkrio kako se osjećao u trenutku kada je sjela Miočićeva kontra desnim krošeom.

"Osjećao sam se dezorijentirano u početku", rekao je Werdum svom treneru koji mu je potom objasnio gdje je pogriješio.

"Dobro si započeo, no potom si postao preagresivan".

"Znam. Bio je to udarac ravno u bradu. Primio sam udarac ravno u bradu. U tom sam se trenutku 'ugasio'", rekao je brazilski borac.

"To je samo jedna borba. Vratit ćeš se još jači", ohrabrio ga je trener.

Miočić je s druge pak strane bio jako uzbuđen i svašta mu je izlazilo na usta.

"Aaaaaaa! Ne puštam ovu 'ku..'. Vraćam se s ovim u Cleveland. Sad se u miru možemo oženiti. Pretpostavljam da sada letimo u prvoj klasi", rekao je Miočić svojoj zaručnici u tunelu.

Na kraju videa prikazan je još jednom Werdum u zagrljaju s prijateljem kojem je gotovo na rubu suza poručio:

"Žurio sam. Previše sam žurio. Ali oporavit ću se i vratiti. Oporavit ću se".

Iako nije riječ o jednom od četiri najveća sporta u SAD-u (američki nogomet, hokej, NBA, bejzbol) u kojima Cleveland čeka naslov od 1964. godine, grad u kojem živi i trenira Miočić zahvatila je euforija. Navijači su u pubovima burno proslavili naslov prvaka koji je Stipe donio Clevelandu, a potom su mu i navijači na utakmicama Cleveland Indiansa (MLB) i Cavaliersa (NBA) odali priznanje za njegov uspjeh. Nakon što ga je spiker predstavio publika se ustala na noge i skandirala našem borcu.

Obranu naslova UFC prvaka Miočić bi trebao braniti krajem godine ili početkom iduće. Suparnik bi mu trebao biti Alistar Overeem, čovjek koji je prije dva tjedna pobijedio Arlovskog u Rotterdamu i zatražio borbu za pojas.

''Čestite Stipi Miočiću, radujem se što si ti moj sljedeći protivnik'', poručio je Overeem.

Borba će biti održana ili u Clevelandu ili New Yorku (po prvi puta u povijesti), a postoji mogućnost i da Miočić obranu pojasa odradi u Hrvatskoj, točnije na Maksimiru.

"Velika je to stvar za popularnost ovog sporta u Hrvatskoj i regiji, pa vjerujem da nakon ovoga ni maksimirski stadion ne bi bio problem napuniti. Uostalom, zar nismo imali punu Arenu s jednim Brazilcem kao zvijezdom večeri. Ako je moglo biti u Brazilu na stadionu, zašto ne bi moglo i u Hrvatskoj? To ću i predložiti UFC-u", ističe hrvatski promotor Orsat Zovko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider