FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 12

Vorkapić: FFC izrasta u snažnu svjetsku organizaciju!

Mirko Vorkapić svakako je najbolji slovenski borac u tajlandskom boksu do 71 kg, a u svojoj je karijeri osvojio i brojne naslove u kickboksingu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tajlandski boks je njegova izvorna disciplina koju je počeo trenirati sa svega 9 godina, te je već 19 godina u svom matičnom klubu AKADEMIJA TAJLANDSKOG BOKSA - MUAY THAI GYM SCORPION, koji je iznjedrio brojne borce tajlandskog boksa i kick boksa Slovenije. No, ljubav prema borilačkim sportovima počela je još prije polaska u školu. Počeo je trenirati s pet godina, a za to su podjednako krivi njegov otac, film Kickboxer te Jean Claude Van Dammea i Mikea Tysona.

"Prvo sam od pete do desete godine trenirao karate i došao do smeđeg pojasa. Nisam baš ostvari cilj pa ću se kad završim karijeru vratiti karateu da dođem do crnog pojasa.", kroz šalu će započeti razgovor Mirko Vorkapić.

"Nakon karatea, ali već i paralelno uz karate počeo sam trenirati kickboks, a s 14 godina prvi sam put ušao u ring po pravilima Muay Thaia. To je moja prioritetna disciplina i baza našeg Scorpion gyma, koji djeluje u sklopu Slovenskog saveza tajlandskog boksa."

Da želi biti borac shvatio je vrlo rano...

"Bilo je to tako rano da se i ne sjećam. Nosio sam boksačke rukavice prije nego što sam uspio izgovoriti svoje ime. Borilački sportovi i borbe moj su život. Ne mogu zamisliti život bez borbe."

Najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri su mu pobijede protiv Chrisa Ngimbija (bivšeg It's showtime prvaka), Shemsi Beqirija, Longern Superpro Samuija i Denisa Schneidmillera. Uz to osvojio je europske S1 eliminacije, K1 max turnir za jugoistočnu Europu. Postao je i WBC interkontinentalni prvak, a deset je puta bio prvak Slovenije.

"U karijeri sam imao 66 mečeva i malo je teško neki izdvojiti. No, mislim da sam najveću pobjedu ostvario upravo na prošlom FFC-a u Ljubljani kada sam pobijedio Chrisa Ngimbija. Volim se sjetiti i S1 turnira u Ljubljani. U prvom sam meču slomio desnu šaku, ali sam uspio dobiti sve tri borbe. Tada sam u finalu bio bolji od Denisa Schneidmillera koji je tada bio među 16 najboljih K1 Max boraca u svijetu."

Na Final Fight Championshipu nastupio je dva puta i ostvario dvije pobjede.

"Moja su iskustva s FFC-om odlična. Želio bi zahvaliti gospodinu Orsatu Zovku i Marku Petraku što su mi ponovo dali priliku. Mislim da cijela ekipa radi sjajan posao i ova organizacija ima veliki budućnost. Takva je promocija bila prijeko potrebna na ovim područjima koja obiluje izvrsnim borcima i kojima je potrebna afirmacija u svijetu. Ako FFC nastavi ovakvim tempom u dogledno vrijeme, ne samo da će producirati svjetski poznate borce već će svojom organizacijom postati ozbiljan konkurent Gloryju, Legendu, KSW-u i sličnim svjetski poznatim organizacijama. Uvjeren sam u to.

Vorkapiću će u Ljubljani protivnik biti Teo Mikelić, ali nije želio previše otkrivati kako se pripremao za taj meč i što zna o protivniku.

"O protivniku zna ono što trebam znati. Ništa više, ništa manje. Naravno, svaki borac ima svoje prednosti i mane. Zato danas dobar borac mora biti spreman na sve uvjete i svaki stil protivnika. U tom pogledu razmišljamo na našim treninzima u Scorpionu. Radimo od boksa, K1 i Muaythaia... Radimo na svim segmentima stand up borbe. Borac mora biti spreman u svakom trenutku i u svakom pogledu na svakog borca. Bez obzira na njegov stil i ambicije. Boks, noge, klinč, gard, mentalni sklop ... nebitno."

Nije želio previše govoriti o svojem protivniku, ali zato je otkrio što možemo očekivati od njegove borbe u Ljubljani.

"Biti će to čvrst, beskompromisan i atraktivan meč pun lijepih tehnika s obije strane. Gledatelji u dvorani te oni pokraj TV ekrana imat će što vidjeti i neće biti razočarani. Spreman sam im pružiti pravu borbu."

Kad su pitanju planovi bez oklijevanja je ispalio.

"Pa, čuo sam da pobjednik ovog meča odlazi u Glory. Zato ću se potrudit...", nasmijao se Vorkapić i onda ozbiljno dodao.

"Naravno, rado bih nastupao i dalje u FFC. Kad će me trebati tu sam.", rekao je na kraju razgovora Mirko Vorkapić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider