FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bio je to šok

VIDEO: Nakon 11 godina otkrio tajnu jednog od najgorih poraza Cro Copa

Kevin Randleman bio je jedan od rijetkih boraca koji je uspio nokautirati Mirka Filipovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki borac Kevin Randleman otkrio je u intervjuu za Fox Sports tajnu velikog iznenađenja iz 2004. godine kada je pobijedio Cro Copa. Sjećamo se te borbe koja je šokirala sve Mirkove navijače jer je malo tko uopće pomislio da bi se tako nešto moglo dogoditi.

Za Amerikanca je to bio trenutak karijere, a za hrvatskog borca tek privremeno zaustavljanje borbe s tadašnjim prvakom Pridea Fedorom. Mirko se brzo osvetio i u revanšu riješio Randlemana 'giljotinom', ali kako se dogodio onaj nokaut u prvoj borbi nakon svega dvije minute u prvoj rundi?

''Pobijedio sam Cro Copa u paru s Chuckom Liddellom'', otkrio je Randleman suradnju dva nekadašnja UFC prvaka.

''Liddell me pripremao šest dana uoči borbe jer ništa nisam znao o borbo protiv kontra garda. Nisam se znao boriti protiv kick-boksača. Tako sam nokautirao Mirka'', rekao je Amerikanac i pojasnio:

''Pokazao mi je kako mijenjati gard. U detalje mi je objasnio kada Mirko ide na udarac nogom i kako na to reagirati. Cilj je pri tome napasti suprotno rame, jer će dosta ublažiti udarac. Pitao sam Liddella da li ga jednostavno mogu opaliti krošeom što sam učinio i nokautirao ga'', prenosi njegov intervju za Fox Fight Site.

Amerikanac je nakon te pobjede zapao u anonimnost, a Mirko je ipak došao do legendarne borbe s Fedorom. Bio je to tek mali zastoj u njegovoj karijeri, a za Randlemana najveći uspjeh i ujedno početak kraja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider