FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
A nakon toga...

Filip Hrgović u Dnevniku Nove TV najavio pohod na olimpijsko zlato

Novi europski prvak u superteškoj kategoriji bio je gost Dnevnika Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović vratio se iz Bugarske gdje impresivnu seriju borbi okončao na najbolji mogući način - naslovom prvaka Europe u superteškoj kategoriji čime je postao prvi Hrvat kojem je to uspjelo nakon legendarnog Mate Parlova.

U Dnevniku Nove TV s Hrgovićem je razgovarao reporter Nove TV Stipe Sladoljev.

"Zvuči dobro, ovako nemam osjećaj o veličini tog rezultata, ali kad vidim taj podatak o Mati Parlovu onda mi je jasno kolko je to veliko", rekao je Hrgović.

Prije pet godina bio je juniorski prvak svijeta, a danas ističe kako je imao težak put do najboljeg europskog seniora.

"Jako težak, prije ovog sam bio na dva SP-a, izgubio sam medalje za dlaku, ali poslije svakog tog prvenstva sam trenirao sve jače i jače. Pet godina stvarno znoja, krvi i muke je iza mene i evo prvog velikog seniorskog rezultata.

'Nadam se da ću nokautirati i trećeg Kubanca'

Za manje od dva mjeseca je Svjetsko prvenstvo...

"Podsvjesno se nekako ne mogu opustiti i uživati u ovom rezultatu zbog toga, moram ostati pribran i ostati u formi. Što se tiče Kubanaca, već sam dvojicu nokautirao, sad imaju nekog novog, nadam se da ću i tog trećeg staviti u kolekciju.

Olimpijske igre u Rio de Janeiru počinju 5. kolovoza iduće godine, a tom natjecanju Hrgović planira podrediti sve.

"Najbolja priprema su mečevi i boks, idealno bi bilo da odradim pripreme i na taj način se pripremam, ali u amaterskom boksu nema toliko mečeva u olimpijskoj godini. Morat ću boksati Svjetsku boksačku ligu i pripremati se na taj način, morat ću se snaći."

'Na 60 posto sam svog potencijala'

"Što se tiče odlaska među profesionalce, to je individualno, svatko zna za sebe i osjeti. Ja mislim da sam na 60 posto svog potencijala i da imam jako puno prostora za napredak u svim segmentima. Ako se stvari poslože da u Riju osvojim to očekivano olimpijsko zlato, neki logičan slijed bio bi odlazak u profesionalni boks. Uvijek kažu nebo je granica, ali meni je osobno najveći rezultat i najveći san olimpijsko zlato, a poslije toga je odlazak u svjetski boks gdje poslije osvajanja svjetske titule i ujedinjenja titula ne postoji ništa. Vjerujem da sa svojim timom i trenerom Leonardom Pijetrajem to mogu postići", optimistično će Filip.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider