FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Podsjetite se

VIDEO Digao Zagreb na noge: Pobjednik 'borbe desetljeća' ponovo u ringu

Davit Kiria, Gruzijac koji je digao 10 tisuća ljudi u zagrebačkoj Areni u ožujku na noge nezaboravnom borbom protiv Andyja Ristiea prvi put brani pojas svjetskog prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robin Van Rosmalen je izazivač i trn u oku Gruzijca Davita Kirije. Nizozemac testira novopečenog svjetskog prvaka treći put u karijeri. Mjesto radnje – Oklahoma 7. studenog. Glory 18 kao šlag večeri ima tako borbu starih rivala. Do sada je pobjeda oba puta odlazila na stranu godinu dana mlađeg Van Rosmalena. 25-godišnji Nizozemac je slavio 2011. i 2013. odlukom sudaca.

Kiria je u većinu borbi u Gloryju, najboljoj svjetskoj kickboxing organizaciji, ulazio kao 'underdog'. Oduševio je cijeli borilački svijet preokretom posljednjih 90 sekundi prije šest i pol mjeseci u Zagrebu protiv Andyja Ristieja.

Podignuo je visoko letvicu i sada se njegova borba s Rosmalenom očekuje s velikim zanimanjem. Kategorija do 70 kilograma posjeduje nekoliko sjajnih imena. Osim već nabrojanih, priliku da skinu Kiriu čekaju i Doktor Petrosyjan, Hollenbeck, Groenhart...

No prvi je na redu Van Rosmalen. Iako je raspon ruku čak 15 centimetara više na strani Kirie, kraći, nabijeniji Van Rosmalen ima sjajne udarce u tijelo s kojima nanio veliku štetu Gruzijcu u prethodnim mečevima.

''Pobijedit ću! To je jedino o čemu sanjam i to je moje predviđanje. Naučio sam puno iz prve dvije borbe i vjerujem u svoj stručni stožer. Pobijedit ću zbog svojih prijatelja, obožavatelja i svoje zemlje'', najavio je borbu za Gloryjevu stranicu Kiria.

S obzirom da mu je u stručnom stožeru jedan od najvećih ikada – Semmy Schilt ne sumnjamo u pravu pripremu za prvu obranu titule.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider