FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Osvojili pet medalja

Veliki uspjeh hrvatskog karatea na Europskom prvenstvu u Finskoj

U nedjelju je završilo Europsko prvenstvo za seniore u finskom Tampereu koje se održavalo od 1. do 4. svibnja.

Hrvatski reprezentativci opet su ostvarili povijestan uspjeh za malenu Hrvatsku osvojili su čak 5 medalja, 1 zlato i 4 bronce. Uspjeh je tim veći što su čak tri medalje ekipne.

Zlatnim odličjem okitila se Samoborka Ana Lenard u kategoriji seniorki -61 kilograma. U finalnom meču Ana je pobijedila srpsku predstavnicu Sanju Cvrkotu, aktualnu viceprvakinju Europe, i tako osvojila svoju prvu pojedinačnu medalju.

Brončano odličje osvojila je Ivona Tubić u kategoriji seniorki -68 pobijedivši također srpsku predstavnicu Ivanu Čomagic. Ivoni je ovo druga pojedinačna medalja na seniorskim prvenstvima, prije tri godine također je osvojila brončano odličje.

Hrvatski ženski kumite tim (borbe) u sastavu Ana-Marija Bujas Čelan, Azra Saleš , Ivona Tubić i Ana Lenard osvojio je brončano odličje. Za treće mjesto Hrvatice su pobijedile reprezentaciju Švicarske rezultatom 1:0. Nakon prošlogodišnjeg zlata i prije dvije godine osvojenog srebra, bronca je upotpunila kolekciju medalja.

Hrvatska može slaviti i kata timove, koji su se pobrinuli za iznenađenje osvojivši dvije brončane medalje! Muški kata tim u sastavu Ermenc, Padovan i Maškarin u borbi za treće mjesto pobijedio je Portugal rezultatom 4:1 i tako osvojio svoju prvu medalju na Europskom prvenstvu.

Ženski kata tim u sastavu Kiuk, Kiuk i Krivičić osvojio je također brončano odličje, u borbi za treće mjesto naše su katašice pobijedile Njemačku sa 3:2 i tako osvojile svoje prvo odličje na Europskom prvenstvu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider