FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Titula' od 23 milijuna dolara

Veliki skandal u UFC-u: Anderson Silva i Dana White prodali pojas?!

Glasine o tome da je meč između Andersona Silve i Chrisa Weidmana na UFC-u 162 za titulu prvaka u srednjoj kategoriji zapravo namješten iz dana u dan postaju sve učestalije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog tjedan doznali smo da policija i nadležni organi u SAD-u istražuju sumnjivu okladu od čak milijun dolara na pobjedu Weidmana, a tijekom četvrtka iz Brazila je stigla gotovo pa nevjerojatna vijest u kojoj se tvrdi kako je sjajni Brazilac i sve donedavno pound-for-pound najbolji UFC-ov borac prodao svoju titulu prvaka, piše Fightsite.hr.

Ukupan iznos koji je dobio za pristanak na gubitak titule je čak 23 milijuna dolara! Kako navodi portal UFC Bahia, sve to organizirali su Dana White, Pedro Rizzo i Lorenzo Fertitta uz pomoć Nikea koji je Andersonov sponzor.

Navodni dogovor glasi da je zapravo Anderson trebao izgubiti na bodove, ali se na kraju dogodio već svima poznati nokaut, kako bi se povećala konkurentnost u kategoriji i time privuklo veće zanimanje fanova.

Svaki član Andersonovog tima dobio je 70 tisuća dolara, cijela ekipa nagrađena je još s ukupno dodatnih 400 tisuća, a kad su Andersonu isplaćene njegove premije, došlo se do čak 23 milijuna dolara.

Zanimljivo da se na tu temu oglasio i legendarni Minotaur.

''Kad bi ljudi zaista znali što se zapravo dogodilo oko Andersonovog poraza, sve bi im se to zgadilo'', izjavio je i time samo dao za pravo onima koji ne vjeruju da je sve čisto u ovom slučaju. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider