FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'bit će vatreno'

Fury pokazao 'ozljedu' koju je zaradio protiv Klička i najavio revanš

Tyson Fury nanio je Vladimiru Kličku prvi poraz nakon 11 godina...

Prošle subote irski izazivač Tyson Fury šokirao je svijet kada je pred 55 tisuća gledatelja u Düsseldorfu jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Vladimira Klička. Tijekom gotovo svih rundi Fury je bio brži, snažniji i precizniji boksač, te je sasvim zasluženo ponio pojaseve po verzijama WBA, IBF i WBO.

Kličko želi revanš, mnogi sumnjaju da će do njega doći: 'Gotov je. Van sa starim!'

Fury: Sve sam ostavio u ringu, ovo je ostvarenje sna; Kličko: Bio je nevjerojatno brz

U ugovoru koji su sklopili uoči te borbe Kličko i Fury stavili su točku prema kojoj će, bez obzira na ishod, biti revanša. Nakon što je Fury slavio, veliki broj navijača s nestrpljenjem čeka uzvrat, koji su najavili obojica boksača.

"Tyson je bio bolji. Čestitam mu na pobjedi. Sve što mogu reći je da će ovo biti nastavljeno", rekao je Kličko.

"Nije mnogo ljudi vjerovalo da mogu ovo napraviti, no uspio sam. Nadam se da ću biti barem upola dobar šampion kao što je to bio Vladimir. Želim još samo reći da upalite televizore za revanš ili da dođete na mjesto događaja i pogledate borbu uživo. Bit će vatreno", rekao je Fury.

Prema prvim informacijama koje dobivamo iz Furyjevog kampa, borba bi se mogla održati najranije za šest mjeseci, odnosno nakon što se završi nogometna sezona. Razlog je taj što bi mjesto borbe bio legendarni stadion Wembley, koji bi mogao primiti najmanje 80 tisuća navijača.

Druga opcija je da uzvrat bude i ranije, a Fury nema ništa protiv da se borba ponovno održi u Njemačkoj.

Nakon što je vidio da je 'irski div' porazio Klička medijima se obratio i David Haye. Boksač koji je poražen 2011. godine od Vladimira Klička želi priliku za naslov prvaka protiv Furyja, no istu neće dočekati.

"Nema šanse. Odmah mu poručujem da nikada neće dobiti borbu sa mnom. Ne nakon onoga što mi je napravio 2013. godine", rekao je Irac.

Haye je otkazao dvije borbe protiv Furyja zbog navodne ozljede, što je dodatno unazadilo karijeru irskog borca.

"Uništio me mentalno. Konačno sam dočekao priliku za veliku borbu i on mi ju je oduzeo. On je obična prevara. Čak i da se putem renkinga domogne prilike da se bori sa mnom ja ću odustati od pojasa u toj verziji. Odustat ću od svih pojasa, ali neću mu dati priliku da zaradi na borbi sa mnom. Neka se bori s Fredom Flinstoneom ili tako nekim gdje neće zaraditi niti peni", oštro je odgovorio Fury.

Irac je u svlačionici nakon meča skidao boksačke cipele i požalio se na 'ozljedu'. Fury je na oba nožna palca imao dva odvratna žulja, koja je navodno zaradio zbog premekanog ringa. Fury je žuljeve pokazao kameri i pritom uputio provokaciju prema Hayeu:

"Požali se zbog toga David Haye".

U razgovoru sa svojim timom Tyson je otkrio da Kličko nije bio brz i da je mogao predvidjeti svaki njegov potez, točnije pokušaj napada lijevim krošeom.

"Vidio sam sve što radi miljama daleko".

Iako su od borbe prošla tek dva dana s nestrpljenjem očekujemo uzvrat. Može li 39-godišnji Kličko pružiti bolju predstavu i uzvratiti Furyju za šokantan poraz? Promotor irskog boksača Hennessy tvrdi da nema šanse.

"Kličko je svjestan da će u uzvratu Fury biti još bolji. U uzvratu će ga Tyson nokautirati".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider