FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Borilački spektakl u Ljubljani

Tomislav Spahović: Kompletan sam borac i nije mi bitno gdje se borba odvija

Nakon što je prije godinu i pol dana impresivno debitirao u FFC-u, Tomislav Spahović se napokon vraća u ring najbolje borilačke organizacije u regiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na FFC 14 eventu u Ljubljani će se sastati sa Sandorom Okrosem, a tim putem je dao interview za naš site. Dugo se čekao tvoj novi FFC nastup, gotovo godinu i pol dana. Kako to da se nisi prije vratio u FFC ring?

Poslije nastupa u Splitu na FFC 3 i pobjede nokautom nad Kristianom Golcicem, trebao sam imati nastup u Sarajevu, no pošto se taj FFC event nije održao, to je otpalo. Nakon toga sam imao još neke ponude, ali zbog ozljeda nisam bio u stanju nastupiti na tim eventima. Sad je napokon došlo vrijeme za moj povratak u FFC ring.

U prošloj si borbi nokautirao jako dobrog borca, Eduarda Riega, koji je prije te borbe imao skor 6-1. Koliko je ta pobjeda djelovala na tvoje samopouzdanje?

Da, Eduardo Riego je moj najteži protivnik i najveći ispit koji sam imao do sada. Spremio sam se maksimalno za tu borbu, a bio sam jako fokusiran i motiviran za taj meč, jer sam znao koliko je protivnik kvalitetan. Nokautirao sam ga krajem prve runde, držao sam se plana koji sam dogovorio s Igorom Pokrajcem i to je urodilo plodom. Jako puno mi znači ta pobjeda u Ženevi.

Trenirao si s Mirkom Filipovićem i cijelom tom ekipom, kao i s Igorom Pokrajcem, Igorom Mihaljevićem i sl. Koliko su ti borci doprinijeli tvom napretku?

Trenirao sam i treniram i dalje. S borcima kao što su oni možeš naučiti kako napredovati svakim danom i ići u smjeru prema vrhu. Jako puno mi znači vježbati s borcima kao što su oni, jer tako napredujem. Velika stvar za mene, ali i za njih, jer mogu reći da se dopunjavamo u svim segmentima borbe.

Za ovu se borbu pripremaš kod Hambija, za kojeg se kaže da je najbolji hrvatski MMA trener. Kako je raditi s njim?

Upravo tako, završni dio kampa radim s Goranom Babićem Hambijem, koji je vrhunski trener. Za tog čovjeka imam samo riječi hvale, a podigao je moj boks na jedan još viši nivo i na tome sam mu izuzetno zahvalan. No, prostora za napredak još uvijek ima i uvjeren sam kako ću ga uz njega i postići.

Tvog protivnika Sandora Okrosa smo gledali u Osijeku protiv Batinića. Matej ga je savladao s 15 minuta hrvačke kontrole. Ti si drugačiji tip borca, pa će biti zanimljivo to vidjeti. Kakvu misliš taktiku upotrijebiti protiv njega?

Mogu reci da dosta ljudi misli da sam ja udarač, jer sam posljednje mečeve završavao nokautima u stojci, odnosno boksačkim tehnikama. Moja baza je zapravo hrvanje, samo što sam dosta napredovao u svim segmentima borbe, pa tako mijenjam stil ovisno o protivniku i prilagođavam se situaciji same borbe. Moj stil borbe je kombinacija boksa i hrvanja, pa ako uspijem uspostaviti ritam u stojci, namjeravam ostati na nogama. Kompletan sam borac i mogu se prilagoditi svakoj situaciji.

Kakav je plan B, ako slučajno on bude imao odgovor za tvoje sjajne šake i opasne swingove?

Plan B je da, ako bude imao odgovor na moje boksačke tehnike, da preselimo borbu u parter. Moje hrvanja, moja eksplozivnost i snaga su jednako kvalitetni te moje najjače oružje uz boks.
Fanovi bi voljeli vidjeti tvoju borbu za FFC pojas, a protivnik kojeg ti namjenjuju je Stipe Bekavac. Što misliš o tom potencijalnom dvoboju?

Priču o FFC pojasu i svemu što ide uz to prepuštam mom menadžmentu i ljudima iz organizacije. Na meni je da se borim, a borit ću se s bilo kime, s kime oni misle da trebam. Nisam jedan od onih koji bira ili proziva protivnike. FFC titula bi mi puno značila u daljnjoj karijeri, kao uostalom i svakom borcu, no fokus mi je na ovom meču, a onda ćemo vidjeti što dalje.

Koliko je poluteška kategorija FFC-a dobila s angažiranjem Alessia Sakare? Već ste tu ti, Bekavac, Batinić, Sanchez, Browarski itd. Smatraš li da je to najjača divizija unutar organizacije?

U poluteškoj kategoriji je definitivno najjača konkurencija u cijeloj organizaciji i tko god da uzme pojas, još će teži posao imati da ga obrani.

Kada gledaš u budućnost, vidiš li se negdje izvan FFC-a, u nekoj većoj organizaciji i kada?

Naravno da se vidim, smatram da imam sve kvalitete za to i nastojim doći do vrha, a hoću li uspjeti u tome, samo će vrijeme pokazati. No, mislim kako sam na dobrom putu, ulažem puno truda, odricanje su velika. Želim napraviti uspjeh i boriti se u najboljim organizacijama.

Trenutno si najaktivniji te vjerojatno i najpopularniji MMA borac iz BiH. Možeš li nam predstaviti i najaviti još kojeg, za kojeg misliš da mu slijedi lijepa karijera?

Pa moram spomenuti jedno ime prije svih, a to je mladi talent Ahmed Vila, koji također trenira sa mnom u mom matičnom klubu, Pretorian. Definitivno ima sav potreban talent i kvalitetu i ako nastavi ovim ritmom kao do sada, napravit će veliku karijeru. Za njega će se tek čuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider