FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Otac Bojan optimist

Stipe Miočić - Junior dos Santos: Velika analiza uoči meča za UFC titulu

Stipe Miočić ili Junior dos Santos - to je pitanje svih pitanja ove noći u borilačkom svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stipe Miočić se protiv Juniora dos Santosa u Dallasu bori za naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji. Izravni prijenos na GOL.hr-u počinje u 04:00, a snimku možete pogledati na Novoj TV u večernjem terminu od 23:00.

U iščekivanju meča, donosimo analizu iz Dnevnika Nove TV u kojoj su sudjelovali stručni sukomentatori Zelg Galešić i Igor Pokrajac.

U borbi na nogama po Pokrajcu su izjednačeni.

"Tu su po meni totalno podjednaki iako je Stipe borac koji je imao dominaciju nad cijelom divizijom. Ocjene za jednog i drugog su čista desetka."

"Slažem se s tim, imamo dva borca koji koriste isključivo ruke. Slabo koriste noge i koljena, ali kad to čine onda to čine konkretno. Dao bih ovdje ipak prednost Dos Santosu isključivo radi bolje razrađenog kretanja", istaknuo je Galešić.

Hrvanje je drugi element, a to je ujedno i baza za Stipu.

"Da, ali ga ne koristi u borbama nažalost. Toliko je dobar u stand-up borbi jer ne dopušta protivnicima da mu se približe jer ih nokautira, ozlijedi i ne dopusti im da mu uopće priđu. Kod Santosa smo isto vidjeli koliko je dobar u obranama u ona dva legendarna meča protiv Caina Velaszqueza", napomenuo je Pokrajac.

"Stipe je odličan hrvač, ali malo koristi. Sviđa mi se kada taktički koristi hrvanje kao u meču protiv Marka Hunta. S druge strane, Dos Santos iako nije klasični hrvač, ima fenomenalne obrane od rušenja."

Treći segment je parter. Brazilac definitivno nije klasični parteraš...

"Nije, ali poznaje tehnike i nalazi se na treninzima u situacijama u kakvima bi se mogao naći u borbi."

Galešić nešto drukčije razmišlja po ovom pitanju.

"Imamo dva borca koji nikad u karijeri nisu završili meč polugom ili gušenjem. Ali oba rade vrhunski parter kad je u pitanju udarački segment. Stipi dajem prednost iako Dos Santos ima solidne kukove za borbu u parteru i fleksibilniji je."

Četvrti je segment - brada.

"Imaju granitne brade, oni mogu primiti udarac i vratiti se nazad. Dao bih prednost Dos Santosu."

"To su dvije najgranitnije brade u teškoj diviziji. Stipe je samo jednom zaustavljen, a Dos Santos dvaput."

Iskustvo je posljednji segment. Dos Santos ima četiri meča više. Je li to neka prednost?

"Nije neka prednost, obojica su na najvišem mogućem nivou. Dos Santos je bio prvak, Miočić je trenutni prvak i prošli su onu inicijalizaciju."

"Slažem se, oni su cijelu karijeru u najjačoj organizaciji obojica. Borili su se s najelitnijim borcima teške kategorije."

Stipin otac vjeruje u pobjedu

Svoju prognozu za Novu TV dao je Stipin otac Bojan Miočić.

"Ja mislim da će Stipe pobijediti. Ne mislim da će ići u pet rundi. Jest da su oni podjednaki u nekim stvarima, ali Stipe ima nekih stvari koje Junior dos Santos nema."

Dodajmo još kako kladionice daju blagu prednost Stipi Miočiću, u postocima je to nekih 55 naspram 45 posto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider