FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Europska MMA liga

Spektakl slobodne borbe Hrvatima donio veliko slavlje

Publika Cibone gromoglasno je pozdravila otvaranje Europske MMA lige.

Pred više od tri tisuće gledatelja adrenalinsku večer vatreno su otvorili makedonski borac Stojanov i Turčin Arsanaliyev. Turčin je bio maestralan, nije dozvolio nikakav otpor. Silovito je završio ovaj meč.

VIDEO: Pejić i Vasić donijeli Hrvatskoj prve pobjede u Europskoj MMA ligi!

Druga borba bila je ona našeg MMA reprezentativca Filipa Pejića protiv Mađara Daniela Vikkera koji je prihvatio ovu borbu, nakon odustajanja Rikkija Fortune. Pejić je bio dominantniji u prvoj rundi, pružio je nekoliko kružnih high kickova, jedan mu je prošao,ali prošao i Mađaru koji se trudio pružiti solidan otpor, ali Pejić je bio vidno spremniji. Borba je došla do treće runde, Pejić ju je taktički sjajno odradio, a na kraju ipak nije izdržao i ponesen fanatičnim navijanjem publike ponudio nekoliko raskošnih udaraca za kraj. Svojom prvom europskom pobjedom okrunio je status miljenika Cibone.

Austrijanac Kozlowski i Mađar Benko pružili su sjajnu parterašku borbu koju je Kozlowski završio polugom na ruci.
Okršaj između Britanca Vettorija i Slovaka Uškrta počeo je klinčom u parteru. Vettori je krenuo agresivno, a tako je i završio ovu borbu - gušenjem koje je proglašeno submissionom večeri.
Slovenac Vardjan i španjolski borac Enrique Marin ponudili su maštovitu borbu u parteru. Slavio je Španjolac, no Slovenac je pokazao izdržljivost koju je publika nagradila pljeskom. Drugi naš reprezentativac, David Vasić, pokazao se moćnim kako je i najavljivao. U borbu protiv Mađara Zsolta silovito je ušao i dokazao svoju nezaustavljivost. Borbu je nakon samo minute završio polugom na ruci i tako donio drugu pobjedu za hrvatsku MMA reprezentaciju.

Spektakl slobodne borbe tako je Hrvatima donio slavlje, obojica naših boraca plasirali su se u četvrtfinale Europske MMA lige.
Španjolac Vinyals poražen je od Srbina Jankovića u stilu Cro Copovog high kicka, doduše ne lijevom, već desnom. Janković je tako zasluženo ponio priznanje za nokaut večeri.
Mohamed Fath El Bab iz Belgije gušenjem je savladao Matuša Jančija iz Slovačke.

Bosanac Spahović bio je dominantniji cijelu borbu protiv Španjolca Cuence. Publika je znala nagraditi eksplozivnost Spahovića, no na kraju je uputio dva za redom nedozvoljena udarca laktom i tako sam sebi izbio dobivenu pobjedu.

Bosanski borac Vasić u borbi protiv Krajčija iz Slovačke pokazao je kvalitetu no na kraju je Slovak ugušio Vasića. Večer pod tornjem Cibone završila je žestokom borbom Barjamaja iz Austije i nizozemskog borca Kalejaiye. Obojica su se pokazali čvrstima, ali na kraju je Barjamaj predao borbu nakon razornih udaraca Nizozemca.

Službeni rezultati prvog kruga Europske MMA lige:

1) Sayit Huseyin Arsanaliyev, 1R, 0:50, TKO
2) Filip Pejić, 3R, 5:00, odluka sudaca
3) Pawel Kozlowski, 1R, 2:00, poluga na ruci
4) Marvin Vettori, 1R, 1:49, gušenje
5) Enrique Marin, 1R, 3:12, gušenje
6) David Vasić, 1R, 1:08, poluga na ruci
7) Slobodan Janković, 1R, 1:27, KO
8) Mohamed Fath El Bab, 1R, 3:35, gušenje
9) Edu Cuenca, 2R, 4:41, diskvalifikacija
10) Stefan Krajči, 3R, 4:03, gušenje
11) Olutobi Ayodeji Kalejaiye, 1R, 4:45, TKO

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider