FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Doživotnu zabrana djelovanja

Šivolija šokiran: Nisam očekivao da bi se nešto takvo moglo dogoditi

Zahvaljujući divljačkom ispadu hrvatskog boksača, snimka iz Zagreba s juniorskog Europskog prvenstva obišla je svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski izbornik Mario Šivolija-Jelica, Franjo Grgić-Kristić iz Sesveta te Mario Nikolić iz Zadra treneri su kojima je Međunarodni boksački savez (AIBA) privremeno izrekao doživotnu zabranu djelovanja u boksu, zbog toga što nisu na pravi način reagirali kad je Vido Lončar napao poljskog suca.

AIBA doživotno suspendirala Lončara i njegove trenere!

Zahvaljujući divljačkom ispadu hrvatskog boksača, snimka iz Zagreba s juniorskog Europskog prvenstva obišla je svijet. Na toj se snimci vidi kako hrvatski treneri skamenjeni stoje uz ring dok Lončar udara Macieja Dziurgota i kreću prema njemu tek kad je već podivljali Lončar izvučen iz ringa.

Ipak, hrvatski izbornik ostao je šokiran drakonskom kaznom.

"Nisam očekivao da bi se nešto takvo moglo dogoditi. Naravno da osuđujem Lončarov postupak", rekao je Šivolija-Jelica koji nije izgubio nadu da će inicijalna doživotna zabrana biti smanjena po okončanju disciplinskog postupka, kad se sagledaju sve okolnosti koje su dovele do incidenta i saslušaju svi koji su u njemu sudjelovali.

"Razgovarao sam s predsjednikom Saveza Bonom Bošnjakom i glavnim tajnikom Markom Marovićem. Nadam se ublažavanju kazne", izjavio je Šivolija-Jelica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider