FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hrvatska ima dva boksača u Riju

Sep ide na Olimpijadu: Smijem se i pjevam i grlim suprugu!

Hrvoje Sep, hrvatski reprezentativac i poluteškaš BK Leonardo, izborio je plasman na Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru i tako se pridružio svome klupskom kolegi Filipu Hrgoviću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ponovno ima dvojicu boksačkih olimpijaca! U srijedu navečer iz Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) pristigla je izvanredna vijest da je Hrvoje Sep, hrvatski reprezentativac i poluteškaš BK Leonardo izborio plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru i tako se pridružio svome klupskom kolegi Filipu Hrgoviću.

"Smijem se i pjevam i grlim suprugu! Sretan sam kao dijete! Već tjednima smišljam kako se najbolje pripremiti za proljetne olimpijske kvalifikacije, a ova je lijepa vijest otklonila sve moje dileme. Sad se mogu mirno spremati za Olimpijske igre", izjavio je Hrvoje Sep, koji je dan prije saznao i da je dobitnik godišnje nagrade za sport Vukovarsko-srijemske županije.

U obrazloženju ove odluke stoji da je kubanski poluteškaš Julio Cesar La Cruz osigurao olimpijsku vizu po dva kriterija, zlatnom medaljom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi i drugim mjestom u pojedinačnom redoslijedu Svjetske boksačke serije (WSB) 2015. S obzirom da SP ima prednost na ljestvici kriterija, tako La Cruzovu olimpijsku vizu iz WSB-a preuzima sljedeći po plasmanu, a to je upravo Hrvoje Sep.

"Da sam znao za ove propise, navijao bih u Dohi svim srcem za Kubanca i u polufinalu i u finalu", kazao je 29-godišnji Bombarder iz Vrbanje, kojeg je La Cruz bodovno pobijedio baš u četvrtfinalu listopadske svjetske smotre u katarskoj prijestolnici.

Filip Hrgović također je svoju olimpijsku vizu izborio kroz WSB i to još krajem travnja, osvojivši prvo mjesto u pojedinačnom redoslijedu superteškaša nakon sedam blistavih pobjeda zaredom. Tako će hrvatski boks u Rio de Janeiru predstavljati dvojica boksača iz istog kluba i vođenim istim trenerom Leonardom Pijetrajem.

"Znao sam da Hrvoju plasman na olimpijski turnir ne može pobjeći, jer on je i službeno među petoricom najboljih svjetskih poluteškaša. Ova vijest me ipak ugodno iznenadila. Uštedjeli smo dosta vremena, truda i novca, koje sad možemo uložiti u pripreme za Rio. Hrvatski boks i BK Leonardo posljednjih godinu dana bilježe iznimne uspjehe, ali tako moramo i nastaviti. Ima još naših boksača koji zaslužuju nastupiti u Riju", naglasio je trener Pijetraj.

Naravno, olimpijskim ambicijama naših boksača tu nije kraj, jer Hrvatska ima još nekoliko aduta za kvalifikacijske turnire u travnju, svibnju i lipnju 2016. Dvojicu boksačkih olimpijaca već smo imali u Ateni 2004. (Marijo Šivolija i Vedran Đipalo) i u Pekingu 2008. (Marijo Šivolija i Marko Tomasović), vrijeme je za novi rekord.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider