FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Jeste li znali za ovo?

Ovo je bilo neočekivano: Velika i hrabra priznanja naših MMA zvijezda!

Ovog petka u emisiji 'S gola na GOL.hr' ugostili smo naše poznate MMA borce Igora Pokrajca i Zelga Galešića koji su smogli hrabrosti i priznali neke nepoznate i zaboravljene detalje iz života i karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odličnoj atmosferi protekla je nova epizoda emisije 'S gola na GOL.hr' u kojoj je borilački ekspert Nove TV Vlado Boban ugostio proslavljene borce Zelga Galešića i Igora Pokrajca. Gosti su se na početku emisije osvrnuli na ovogodišnja izdanja naše dvije poznate organizacije koje možete gledati u prijenosima na Novoj TV i OYO.hr.

POGLEDAJTE EMISIJE 'S GOLA NA GOL.HR'

''FFC 11 u Osijeku je bila izuzetna priredba, puna dvorana, domaći borci Tadijanov i Milinković su odnijeli pobjede, ali sve je oduševio Stipe Bekavac koji je nokautirao Eddieja Sancheza. Igor Jurković je morao pokazati dominaciju u svojoj borbi i to je napravio'', rekao je Igor Pokrajac, dok se Zelg Galešić osvrnuo na Hrvatsku MMA ligu.

''Sezona je počela odlično. Odlazak u druge gradove bio je pun pogodak. U Puli je bilo preko tri i pol tisuće ljudi. Sad će mnogi u svojim gradovima imati prilike doživjeti taj spektakl. ''

Zelg je od ove sezone izbornik hrvatske reprezentacije u natjecanju Europske MMA lige. Naša tri borca ubilježila su pobjede.

''Da stopostotni učinak za sada, ostala su još dva borca Kristijan Perak i Dorijan Ilić u poluteškoj i teškoj kategoriji. ''

Hrvatska se u regiji istaknula kao vodeća zemlja po pitanju MMA-a.

''Što se tiče regije smo broj 1. Imamo Hrvatsku MMA ligu koja je odlična za nove borce, pa Europsku MMA ligu u kojoj se stvaraju reprezentacije pa sve do FFC-a gdje su borci na visokom nivou, a naši borci se mogu lansirati do svjetskih organizacija'', poručio je Zelg.

Igor Pokrajac bori se u najjačoj svjetskoj organizaciji UFC i može povući neke usporedbe.

''Produkcija FFC-a se može usporediti s najboljim danima Pridea i UFC-a. Jako je teško doći u UFC i htio bi da ne budem jedini borac koji se tamo bori.''

Koje domaće borce bi istaknuli?

''Ante Delija ima definitivno perspektivu. Truhan, Luka Jelčić, 'Croata' Barrio. Ma ima ih puno u svakom klubu i u svakom gradu samo im treba prilika da se bore'', rekao je Igor, a Zelg dodao.

''Ubrojio bih tu i Stipu Bekavca iako nije mlađa garda. Nije ga bilo neko vrijeme, a ovo mu je bio najbolji meč u karijeri. Hrvatska nimalo ne zaostaje po pitanju talenata u odnosu na najveće zemlje.''

Naše MMA zvijezde osvrnule su se na karijeru. Zelg je imao malo atipičan put.

''Da, otišao sam kao siroče (smijeh) u Englesku u nadi da ću napraviti profi kick-boks karijeru. Tada je u Londonu bio jako popularan 'Cage Rage' koji je punio dvorane. Zaljubio sam se u to i ostao živjeti tamo gdje sam stvorio karijeru. Najviše svojih mečeva odradio sam u Japanu, pa Engleskoj, nešto u SAD-u… I onda sam jedini meč koji sam se borio na domaćem terenu (Arena Zagreb op.a.) izgubio kao papak. Tako sam zaokružio karijeru, ali ne žalim za ničim'',iskren je bio Zelg.

Igor je dugo bio u timu Mirka Filipovića s kojim je prošao Japan, a onda dobio priliku u UFC-u.

''Možda to mnogi neće priznati, ali emancipacija cijelog sporta je krenula Mirkovim borbama u Prideu. Odrastanje sam prošao uz treninge s Mirkom, a kad se cijeli tim razišao 2009. godine krenuo sam svojim putem. I dan danas sam zahvalan Mirku jer da nije bilo njega ne bih sad tu sjedio s vama.''

Zelg je rekao jednom 'kakav je to borac, koji zdrav ulazi u borbu'.

''Od deset mečeva koje odradiš sigurno u osam uđeš ozlijeđen. Ili rebra, ili koljena, stopala.''

''Da, samo neki će to reći prije borbe radi alibija'', dodao je Poki.

Na kraju emisije 'potpuno razotkrivanje'

Kao što smo rekli na početku, emisija je protekla u odličnoj atmosferi uz puno smijeha. Zelg je objasnio porijeklo svog imena za koje nije znao čak ni njegov kolega Pokrajac. Otkrio je i zašto je odbio UFC te kako je ustrojio pulski klub Trojan.

Igor je pak pričao o tome zašto se naši borci moraju više dokazivati vani, zašto ga još uvijek žele u UFC-u te zbog čega trenira s gas-maskom.

A onda je stiglo 'potpuno razotkrivanje'. Smogli su snage i priznali čime su se sve bavili u životu. Ne boje se potući u MMA kavezu, ali ni priznati neke stvari... O čemu se radi pogledajte u nastavku emisije 'S gola na GOL.hr'!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider