FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hoće li mu pomoći?

Prkosi pravilima: Vladimir Kličko najavio koji mu je idući cilj

Iako ne zadovoljava potrebne uvjete, ukrajinski boksač Vladimir Kličko nada se da će mu Međunarodna boksačka federacija dozvoliti nastup na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlađi brat Kličko ne zadovoljava uvjete po dvjema odredbama. Trenutno ima 38 godina, a na ljeto za dvije će imati preko 40 godina, što je gornja granica za sudjelovanje na olimpijskom turniru. Isto tako, u profesionalnoj je karijeri odradio čak 65 mečeva, dok je na OI dozvoljen nastup boksačima s maksimalno 20 mečeva.

Kličko uvjerljivo obranio naslov: Težak nokaut Leapaija!

"Nadam se da će svjetska organizacija amaterskog boksa doći i sastati se sa mnom. Osjećam se fizički dobro i mogu pronaći dovoljno motivacije da za dvije godine nastupim na Igrama", rekao je Vladimir Kličko za Interfax.

Ukrajinski boksač već ima zlatnu olimpijsku medalju iz Atlante 1996. godine, ali želi taj uspjeh ponoviti i dva desetljeća kasnije.

"Bilo bi sjajno imati takvo iskustvo 20 godina kasnije."

Prošle je subote Kličko tehničkim nokautom u petoj rundi svladao australskog izazivača Alexa Leapaija i tako ostvario 62. pobjedu u 65. borbi, čime je zadržao pojaseve svjetskog prvaka prema verzijama WBA, IBF i WBO.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider