FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 12

Paul Daley je kralj "trash talka": Fabjan i "Semtex" već odradili prvi meč na presici!

U srijedu je s početkom u 14 sati u službenom hotelu FFC-a u Ljubljani, Austria Trend Hotel, održana press konferencija uoči borilačkog spektakla koji nam slijedi u petak u ljubljanskoj dvorani Tivoli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na konferenciji za medije su sudjelovali predsjednik FFC-a, Orsat Zovko, glavni urednik Fight Channela, Marko Petrak, najveće zvijezde priredbe i protivnici Paul Daley i Miran Fabjan, te slovenske uzdanice Bor Bratovž i Denis Chorchyp. Na početku je uvodnu riječ dao generalni direktor službenog hotela Austria Trend, Jernej Osterman zahvalivši se FFC na ponovnom ukazanom povjerenju i suradnji za koju vjeruje da će biti uspješna kao i prošle godine kada je Final Fight prvi put stigao u Ljubljanu.

Iako su Daley i Fabjan potpuno ukrali press konferenciju i od nje napravili vrhunski show, okupljenima se na početku obratio glavni i odgovorni čovjek FFC-a, Orsat Zovko.

"Mojoj ekipi i meni je iznimno drago što smo opet ovdje u Sloveniji. Lani smo ovdje odradili sjajan event i odmah bih zahvalio g. Jerneju i cijelom osoblju Austria Trend hotela jer se ovdje osjećamo kao kod kuće. Ovdje je sve zaista na najvišoj razini. Hvala vam još jednom. Što se tiče eventa u Ljubljani, FFC-a 12, pokušalo smo dovesti najbolje od najboljih boraca. Mislim da će i za slovensku publiku biti značajno što u jednoj večeri mogu vidjeti trenutno najbolje slovenske borce. Ti se dečki mogu mjeriti sa svjetskim top borcima. Iznimno mi je drago što mogu reći, a već sam to i rekao, što je s nama Paul Daley, jedan od najboljih boraca svijeta u svojoj kategoriji. Ovo je samo početak naše suradnje i siguran sam da će Paul do kraja godine nastupiti na još kojem FFC-u. Veselim se pogotovo ovoj borbi jer jako poštujemo Mirana u FFC-u, puno se puta dokazao, prihvaćao je borbe u zadnji tren, nije se bunio ni kad je bio ozlijeđen. Takve borce zaista cijenim. Pravi je borac. Nije važno dobiva li ili gubi, mi ga strašno cijenimo. Ove godine imamo i Bora Bratovža i Denisa Chorchypa. Vrlo sam sretan vidjeti ih na FFC-u."

Paul Daley najveća zvijezda na FFC 12

Definitivno najveća zvijezda FFC-a u Ljubljani, Paul "Semtex" Daley je pokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih "trash talkera" u borilačkom svijetu. Bio je na početku fin i uglađen, no rukavice su vrlo brzo završile na stolu, a s Fabjanom je odradio dvoboj prije pravog dvoboja u petak.

"Kao prvo, ja sam borac, radilo se tu o MMA-u ili KB-u. Ja se borim. Kad si na ulici i netko ti dobaci djevojci, nećeš ga zamoliti da se borite isključivo u stojci jer se ti ne boriš u parteru. Borit ću se i na podu i stojeći, udarat ću ga i šutati, što god treba. Ja sam prije svega borac. I prije sam se borio ovdje. Ovo je krasno mjesto, ljudi su divni. Zadnji put mi je bilo super. Pobijedio sam i opet ću pobijediti u petak", poručio je Daley koji je na početku svoje karijere već jednom nastupio na FFC-u.

U međuvremenu je bio član i velikog UFC-a, borio se za naslov u legendarnom Strikeforceu, a u zadnje vrijeme odlično kombinira MMA i kick boksing karijeru. Fabjan je priznao kako je Paul Daley najveće ime protiv kojeg se borio. On ipak ima neke druge planove za petak, a oni uključuju pobjedu protiv velikog "Semtexa".

"Paul Daley je definitivno najveće ime s kojim se imam čast boriti. Je li jači, vidjet ćemo u petak. Pripremio sam se mentalno. Ne treba mi puno priprema, mentalno sam jak. Uvijek vjerujem u sebe, čak i kad imam loše rezultate. To ne utječe na mene. Siguran sam da Paul Daley neće pobijediti u petak. To će mu biti najduža večer u karijeri."

I tu je nastao kaos. Dvojac je desetak minuta izmjenjivao uvrede i prijetnje koje su, doduše, tek u dva navrata možda prešle granicu dobrog ukusa. Ostatak je bio vrhunski uvod za ono što slijedi u petak, ali već i sutra na službenom vaganju.

"Samo ti sanjaj. Samo ti sanjaj Mirane. Gledam snimke svih protivnika i Mirana već znam jer se borio s tipom s kojim sam se borio ranije ove godine... Alexander Stetsurenko ili tako nešto. Opaki Rus. Nije važno kako se zove ionako sam ga nokautirao. Nokautirao sam ga u trideset sekundi. Snaga mog udarca nije upitna. Mislim da Mirana čeka veliko iznenađenje. Moji protivnici odmah nakon prvog udarca vide s čim imaju posla. Vidim im to u očima. Borio sam se s 10 kg težim tipovima... Možda mislite da sam MMA borac, ali zadnjih 9 godina se borim s vrhunskim boksačima i rezultati se vide. Miran je jako opak, može podnijeti udarac. Ima dobru tehniku, sjajne udarce nogama i koljenima. Vrlo je dobar borac, ali nije dorastao nekome poput mene. Moja poruka „Slovenskom Rockyju“: „Rocky“ je film, ovo je stvarnost. Vidjet ćete u petak. Petak je stvarnost, to neće biti film. Nema ti tamo Adrian."

Fabjan je još jednom kontrirao:

"Rekao je da mu ne smetaju udarci, ali kad sam gledao snimku, zaista je dobar napadač, ali vidio sam da ne volio dobiti udarac u lice. Kad mene udare, nije mi ništa! (...) Bit će to jako kratka borba!"

A Daley zaključio...

"Nitko ne voli primati udarce. Gotov si za trideset sekundi. Rocky, nije ti ovo film! Ovo je stvarnost! I saznat ćeš to, vjeruj mi. Vjeruj mi.

„Slovenski Rocky“ ti i nije baš dobar nadimak. Rocky je uvijek najebao."

Novinarima se obratio i jedan od najboljih slovenskih MMA boraca, Bor "Playbor" Bratovž, koji se vraća u akciju nakon 9 mjeseci pauze.

"Ja sam spreman, trenirao sam, nemam nikakve ozljede. Spreman sam na bilo kojeg protivnika. Dat ću sve od sebe i nadam se da ću pobijediti."

Sličnu stanku imao je i Denis Chorchyp kojeg u Tivoliju očekuje revanš protiv Dariana Paladina - čovjeka od kojeg je poražen u svom prvom profesionalnom dvoboju.

"Volio bih zahvaliti FFC-u i g. Orsatu. Drago mi je što ste mi dali priliku da se borim za vašu organizaciju. S Darianom sam se već borio prije dvije, tri godine. To je bila moja prva borba. Mislim da će sada biti drukčije. Pripremao sam se nekoliko mjeseci i mislim da sam spreman."

Nakon ovako zanimljive press konferencije, u četvrtak slijedi službeno vaganje koje će se također održati u ljubljanskom hotelu Austria Trend s početkom u 14 sati. Osim što je Daley nekoliko puta u karijeri "promašio" vagu, Britanac je najavio da nema ništa protiv meča već sutra na pozornici. Stoga budite sigurni da nas očekuje još vatreniji program nego što je bio ovaj na službenoj press konferenciji. Dva je dana do FFC-a 12 u Ljubljani, a atmosfera je već proključala. Očekuje nas vrhunski borilački spektakl.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider