FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Boksačka groznica

Nestale za 60 sekundi: Na 'crnom tržištu' za 128 tisuća dolara!

Još je malo više od tjedan dana ostalo do najiščekivanijeg boksačkog meča godine, kojeg mnogi nazivaju i mečem stoljeća. 2. svibnja u MGM Hotelu u Las Vegasu u ring će po prvi puta Manny Pacquiao i Floyd Mayweather...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak su u prodaju putem interneta puštene ulaznice koje je hotel u kojem se borba održava, MGM Grand, zadržao za sebe, a iste su planule u svega nekoliko minuta. U petak je u javnu prodaju pušteno nešto manje od 1000 ulaznica i sve su prodane za samo 60 SEKUNDI! Najjeftinija ulaznica iznosila je 1500 dolara, a najskuplja 7500!

Karte za mjesto uz ring koštale su 10 000 dolara, no nisu puštene u javnu prodaju, jer se vjerovalo da bi ista na 'crnom tržištu' dosegla cijenu i to 200 000 dolara!

Kad smo već kod preprodaje ulaznica, recimo da su se neke ipak pojavile na internetu i da su brojke jednostavno nevjerojatne. Jedan se engleski navijač pohvalio 'screenshotom' stranice na kojoj je kupio ulaznicu za malo manje od 8000 dolara!

Na drugoj se pak platformi, StubHub, dvije ulaznice nalaze na dražbi, a cijena je nevjerojatnih 128 705 dolara!?

Honorar koji dijele za borbu iznosi 200 milijuna dolara. 120 ide Mayweatheru, 80 Pacquiau, no to je samo dio kolača. Ako želite gledati meč u SAD-u platit ćete 99 dolara. Ako recimo tri milijuna kućanstava kupi 'meč stoljeća' kako ga mnogi nazivaju, samo će se na tome zaraditi 270 milijuna dolara.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider