FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Borba za prvaka svijeta

Boksačka poslastica na Novoj TV: Možemo li gledati meč za pamćenje?

U subotu od 22 sata i 50 minuta Nova TV donosi novu boksačku večer. U bitku za pojas prvaka svijeta u kategoriji do 91 kilogram po IBO federaciji će Nijemac Marco Huck i Britanac Ola Afolabi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Huck i Afolabi dosad su se susretali u ringu tri puta. U tijesnim mečevima, dvaput je bio uspješniji Huck, dok je jednom bilo neriješeno.

U njemačkom Halleu natiskat će se vjerojatno 12 tisuća navijača i bodriti svog junaka Marca Hucka. Iako se ne radi o velikom boksačkom talentu, Huckovi mečevi su često zbog njegove nagle naravi u ringu iznimno napeti.

''To je boksač za kojeg mi kažemo ide skroz na silu, vrlo eksplozivan i vrlo snažan. Marco Huck će morati dobro odraditi taktiku jer je Afolabi vrlo nezgodan boksač'', rekao je Pijetraj.

S druge strane, četiri godine stariji Afolabi je klasični dizelaš.

''Mi u boksu kažemo da je to jedan ljigav stil, vrlo dobro amortizira udarce tijelom i ima stalno jedan isti ritam'', objasnio je Pijetraj.

Afolabi je od Hucka dva centimetra viši. Meč je u 'cruiseweight' kategoriji do 91 kilogram. Huck je u svoja 42 meča skupio 38 pobjeda, tri poraza i neriješen ogled s Afolabijem. Britanac ima na kontu 22 pobjede, 50 posto nokauta, četiri poraza i četiri neriješena ogleda.

Marko Huck je poput Šturma, Abrahama ili Štiglica, još jedan naturalizirani vrhunski njemački boksač pravog imena Moamer Hukić rodom iz srpske Sjenice.

''Nijemci predobro žive i ne žele boksati. Odrastaju u dobrom okruženju, boks je ipak za ljude koji se bore za život ili neki opstanak. I to je ono što se projicira u ringu'', rezonirao je Pijetraj

Pa neka nam Huck i Afolabi u svom četvrtom ogledu projiciraju obračun za pamćenje.

Meč pratite na Novoj TV i GOL.hr-u u subotu od 22 sata i 50 minuta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider