FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Najbolje K-1 borbe!

Mirko, idemo po K-1 naslov, bio si tako blizu te 1999.!

Večeras nas na Novoj TV i OYO.hr čeka borilački spektakl – prvi K-1 World Grand prix izvan Japana!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirko Filipović večeras će po drugi puta ući u ring pred svojim navijačima u zagrebačkoj Areni.Nakon revijalnog Final Fighta, K-1 finale nezaboravan je događaj. Najboljih osam K-1 teškaša borit će se na turniru u kojem će pobjednik biti samo jedan. Nadamo se kako će to biti - Cro Cop!

>> K-1 vaganje: Miller se unio Mirku u lice, morao skinuti 'pelene'!

>> ANKETA: Tko će biti novi K-1 prvak?

Na K-1 World Grand Prix Mirko se plasirao pobjedom protiv Randyja Blakea prošle godine u Tokiju. Velike finale trebalo se održati u legendarnoj njujorškoj dvorani Madison Square Garden, no onda je odjeknula vijest borilačkom svijetu – spektakl će se održati u Zagrebu.

VIDEO Mirko i Badr Hari se sjetili Karlovca: 'Nešto si mi vikao prije 10 godina?'

>> Kad on tako kaže: 'Da nije bilo K-1, ne bi bilo ni UFC-a!'

Velika je to prilika da se Mirko Filipović okruni naslovom K-1 prvaka, što mu nije uspjelo nikad u karijeri iako je bio jako blizu tronu. Samo je sedam puta Mirko izgubio u K-1 borbama u razdoblju od 1996. do 2003. U tim je godinama upisao i 16 pobjeda (ukupno 23 K-1 borbe).

Posljednja prije odlaska u MMA vode bila je ona legendarna protiv Boba Sappa, kada je bio jedan od rijetkih koji je htio ući u ring s tada opasnim Amerikancem koji je prije nekoliko godina postao više cirkusant nego borac.

Mladi Mirko je krenuo u K-1 1996., ali nakon pobjede nad Le Bannerom zaustavio ga je legendarni Ernesto Hoost. Zbog svađe s Cikatićem tri ga godine nije bilo u Japanu, a onda stiže ta 1999. nakon koje nije bilo onoga tko nije čuo za Cro Copa. Na putu prema Grand Prix finalu nanizao je Mikea Bernardea, Musashija i Greca, ali Hoost je spriječio senzaciju u finalu i pobijedio Hrvata koji je nastupio s ozlijeđenim rebrima, a koja su bila Hoostova meta.

Godinu kasnije i treći je put Nizozemac pobijedio našeg borca, no 2001. stiže i jedna od najvećih pobjeda, ona protiv do tada trostrukog K-1 prvaka Petera Aertsa. U posljednjim borbama prije ulaska u legendu MMA sporta i organizacije PRIDE, Mirko je nanizao pobjede protiv Ryushija Yanagisawe, Marka Hunta, Remyja Bonjaskog i Boba Sappa.

U Areni će prvi Mirkov protivnik biti Amerikanac Jarrel Miller. Nadamo se prolasku u polufinale gdje bi Mirka čekao pobjednik četvrtfinalnog dvoboja Catalin Morosanu - Pavel Zhuravlev. Badr Hari i Hesdey Gerges su u drugom dijeli ždrijeba.

Sretno Mirko!

K-1 World Grand Prix gledajte večeras od 21 sat na Novoj TV i OYO.hr!

Tko će uzeti K-1 titulu u zagrebačkoj Areni?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider