FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Otišao kod Cro Copa

Miočić stigao u Hrvatsku: 'Nisam plakao, ali moj tata jest'

U prostorijama Fight Channela održana je press konferencija za medije povodom dolaska UFC borca i velike MMA zvijezde Stipe Miočića u posjet Hrvatskoj.

Stipe Miočić je već nekoliko godina jedan od najistaknutijih teškaša u MMA svijetu kao i petoplasirani borac teške kategorije UFC-a. Iako ponosan na to što dolazi iz Hrvatske, Stipe do sada nikada nije bio u domovini svojih roditelja.

Konferenciju za medije otvorio je direktor Fight Channela, Orsat Zovko: "Stipe je u ovom trenutku jedna od najjačih UFC zvijezda. Posebno smo ponosni na to što je Stipe naših korijena. Pored velikana i legende borilačkog sporta Cro Copa, Stipe bi definitivno mogao napraviti nešto veliko za borilački sport. Radimo već neko vrijeme zajedno, surađujemo, radimo na njegovoj promociji i nadam se da ćemo tako i nastaviti."

Za Stipu čijih je obožavatelja dvorana bila prepuna nije bila potrebna posebna najava: "Iznimno mi je drago što ste došli u ovolikom broju. Drago mi je što sam tu, u domovini svoje obitelji. Zahvalan sam na ovoj divnoj domovini i na tome što sam porijeklom Hrvat. Ljudi, super ste! Hvala vam na potpori."

Stipe je rođen u Ohiju, a sportom se bavi od srednje škole, posebice hrvanjem, boksom i baseballom. 2010. g. započeo je MMA karijeru, a već se 2011. pridružio redovima najveće svjetske MMA promocije – UFC-a. Ondje za sada ima čak šest pobjeda i samo jedan poraz, što ga stavlja na peto mjesto UFC-ove ljestvice teškaša. Unatoč zvjezdanom statusu, Miočić još uvijek radi kao vatrogasac i medicinski tehničar u vatrogasnoj ekipi.

Stipe je prvo ispričao kako je izgledao njegov dolazak u Hrvatsku: "Bilo je vrlo emotivno. Kad sam izašao iz aviona nisam plakao, ali zato moj tata jest. Bilo je mrak. Brat i ja smo bili vrlo uzbuđeni zbog dolaska. Nisam spavao. Puno mi je značilo ponovno vidjeti tatu. Zaista mi je drago što sam napokon stigao ovdje", rekao je Stipe:

"Tata mi je rekao da ovdje imam obožavatelje, javljaju mi se preko društvenih mreža, vidio sam slike ekipe s mojom majicom... Super je to. Puno mi znače fanovi ovdje i njihova potpora. Oduvijek sam želio doći ovdje, ali jednostavno sam imao prenatrpan raspored. Napokon sam uhvatio vremena, nazvao tatu i brata i odlučio da idemo. I evo me!"

Iako je u Hrvatskoj samo jedan dan, Stipi se domovina njegovih roditelja svidjela na prvi pogled: "Hrvatska je mrak. Super je! Dok smo slijetali gledao sam krajolik i prekrasno je. Svidjela su mi se polja jer živim u gradu i ne vidim prirodu često. Svi su super i upoznao sam puno ljudi, a ovdje sam samo jedan dan! Malo ću putovati, razgledavati... Što god moj tata hoće. Došao sam vidjeti njega i jedino mi je do toga stalo. Želim se družiti s tatom. Evo, upravo plače i ovo je sve vrlo emotivno za mene."

Američki teškaš hrvatskih korijena je rekao što misli o mogućnosti da se bori u Hrvatskoj: "Jako bi se htio boriti u Hrvatskoj. To bi bilo super, opet bih došao ovdje i mogao bih duže ostati. Mislim da bi to bio spektakularan event. Nadam se da UFC ovo sluša."

Na mogućnosti dolaska najveće svjetske MMA organizacije u Hrvatsku nadovezao se i direktor Fight Channela Orsat Zovko: "Zadnjih godinu i pol dana počeli smo intenzivnije razgovarati o mogućnosti da dovedemo UFC u Hrvatsku. Došli smo do dvije opcije. Čak su dva grada u igri. S tim da prvi show mora biti velik i spektakularan. Misim da je Zagreb najbliži tome. U razgovorima smo već otišli u detalje. Čak je već i određeni fight card bio na stolu. Radimo maksimalno u tom smjeru. Nadam se da će se to ostvariti u 2015. Ako Stipe dobije borbu s Dos Santosom, onda bi mu već iduća borba mogla biti ona koja odlučuje o meču za titulu. Ili bi mu već idući meč mogao biti onaj za titulu. Nama je svejedno. Važno je da UFC dovedemo u Hrvatsku i da se Stipe bori pred svojim obožavateljima", rekao je Zovko objasnivši da pod 'svojim' želi reći da je Stipe ipak hrvatske krvi:

"Mislim da smo jako blizu. Doveli smo K-1 i Gory. Još nam je samo UFC ostao. Iduće bi godine UFC trebao biti u Hrvatskoj."

Nakon toga se razgovor okrenuo prema Stipinoj karijeri kojem je svejedno tko će mu biti sljedeći protivnik. Uvjeren je u svoju strategiju i ima vjere u svoje trenere: "Ali ako biram između Ovreema i Juniora Dos Santosa, Junior bi bio mrak. I on i ja volimo borbu u stand-upu. Bila bi to super borba. I on je rekao da bi to bila prekrasan meč, slažem se. Obojica volimo bacati udarce", rekao je Stipe nakon čega je otkrio da voli borbu u stand-upu i da voli boks, iako se originalno prvo bavio hrvanjem.

Na pitanje tko mu je bio najopasniji protivnik Stipe je morao razmisliti: "Dobro pitanje... Svi su bili jaki i svi su dobro udarali. Struve je bio gadan. Od njega sam i izgubio. Ne sjećam se puno. Hodao sam i lelujao. Nisam imao pojma gdje sam. I čeljust me strašno boljela. Bio je dobar, bacio je dobar udarac, malo sam zateturao... Mislim da mi je jedan od najgorih protvnika bio Roy Nelson. Taj tip tako udara! Isuse Bože! Udario me u prsa, mislio sam da imam srčani udar. Sva sreća da me nije pogodio u glavu. Roy je gadan."

Stipe je također otkrio da će od sada češće dolaziti u Hrvatsku jer ima više vremena, nogomet ne prati, ali oduvijek mu je želja bila upoznati Cro Copa zbog kojeg se i počeo baviti borilačkim sportovima. Imajući to na umu, čelnici Fight Channela Stipi su odlučili ispuniti želju, pa se tako Stipe nakon konferencije za medije oduševljen uputio u Cro Copov dom i u njegovu dvoranu.

"Nakon konferencije mu idem u posjet! I dalje mi je jedan od idola. Gledao sam UFC od početaka, još dok se nisu koristile rukavice, pa je mama urlala na mene i nije mi dala da gledam jer je bilo previše krvi. Prvi put sam ga gledao u meču s Igorom Vovchanchynom u Prideu. Bio sam na faksu i prijatelj mi je rekao 'Stari, to moraš vidjeti. Tip je ludnica!' Pogledao sam meč i shvatio da je tip zvijer! Nakon toga sam to počeo pratiti", izjavio je Stipe i nadodao:

"Još bih puno od njega mogao naučiti. Tip je legenda. Najbolji je na svijetu."

Na kraju je Stipe objasnio i zašto je toliko Hrvata vrlo uspješno u borilačkim sportovima: "Jer smo neslomljivi. Imamo srce za borbu i ne odustajemo."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider