FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 11 u Osijeku

Milinković: Ulazim u borbu nikad spremniji!

Saša Milinković će sutra nastupiti u borbi svoje karijere. S druge strane ringa bit će Steffan Traunmuller, opasni austrijski borac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milinković je svjestan da ovom borbom može puno dobiti, no ne želi da mu to stvara dodatni pritisak.
"Nema ozljeda, mislim da nikad nisam bio spremniji i ulazim nikad teži u borbu. Također se nadam da neće biti ozljeda niti nakon borbe", rekao je Milinković i time najavio da je spreman za borbu.

Održano službeno vaganje za borilački spektakl u Osijeku

Traunmuller je opasan borac koji je gubio samo od bivših ili trenutnih UFC boraca i Sale je svjestan koliko znači boriti se protiv takvog borca: "To je pozitivna stvar i borba protiv njega je korak u pravu smjeru. No, ne znam koliko bi mi mogla donijeti pobjeda protiv njega, jer ja još uvijek trebam tek dostići moj fizički i tehnički maksimum i tek onda bih mogao vidjeti gdje sam među top teškašima Europe. Bez lažne skromnosti, mislim da je ovo tek neki prvi korak u pravom smjeru." 

Milinković je odličan BJJ borac i za očekivati je da će borbu pokušati odvesti u parter, no postoji li opcija da ga možda prvo proba izmoriti u stand-upu, kao što je ispao slučaj u finalu Hrvatske MMA lige.
"Nažalost, protiv Glavaša se pokazalo da mogu primiti udarce i izdržati u stand-upu, no ta borba je bila jedna velika hrpa mojih grešaka i dosta sam platio danak neiskustvu. Za ovo borbu, ja čak mislim da će Traunmuller mene probati baciti dolje, jer njegove najjače karakteristike su klinč i rušenja. Ja ću probati testirati svoje hrvanje protiv njegovog, kao i svoju borbu na nogama. Moram se pobrinuti da dam sve od sebe, a sve ostalo vjerujem da nije samo u mojoj domeni", rekao je najbolji osječki borac.

Iako ga mnogi smatraju najboljim hrvatskim BJJ borcem, Sale je tu
skroman: "Ja ne smatram da sam najbolji hrvatski "jiujitser", jako dobro poznajem tu scenu i tu ima hrpa momaka koji su tehnički bolji od mene. Ja sam jedan od rijetkih koji se okrenuo MMA-u, pa to pokazujem široj javnosti, no hrvatska scena je strašno jaka i ima momaka koji su puno bolji od mene."

No BJJ je Saletova ljubav i drago mu je zbog ovog što se događa u
svijetu: "Drago mi je, kao što smo vidjeli na Metamoris eventu, da se BJJ diže na jednu višu razinu, to je vještina koju koriste svi MMA borci i drago mi je da dobiva svoje mjesto pod suncem. Ne znam koliku ti dečki imaju financijsku satisfakciju od toga, no drago mi je vidjeti da se nešto događa." A na pitanje da li bi bio spreman nastupiti na nekom vrhunskom BJJ eventu, dodao je: "To bi značilo da bih se morao posvetiti nekoliko mjeseci samo teškim BJJ treninzima, jer velika je razlika između MMA-a i samog jiu jitsua, što vidimo i po Vinnyu Magalhaesu, jednom od najboljim BJJ boraca svijeta. Trenutno je moj fokus na MMA-u."

Za kraj smo se i našalili nakon pitanja s koliko kilograma će uči u borbu. "Mislim da ću biti na negdje 112 kilograma, no nisam siguran", rekao je Milinković, a nakon toga je njegov klupski kolega Ivica Tadijanov dodao: "Ali od svlačionice do ringa će se toliko oznojiti da će postati poluteškaš."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider