FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
aldo vrijeđao conora

Konačno stigla reakcija iz McGregorova kampa zbog oduzimanja pojasa prvaka!

McGregor bi mogao imati pune ruke posla u 2017. godini nakon posljednjih provokacija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

MMA organizacija UFC prošlog je vikenda oduzela pojas prvaka Conoru McGregoru u perolakoj kategoriji i "darovala" ga čovjeku kojeg je Irac porazio prošle godine nakon samo 13 sekundi Joseu Aldu. McGregor sada ima pojas samo u lakoj kategoriji kojeg je osvojio nedavno pobijedivši Eddieja Alvareza na povijesnom UFC 205 spektaklu u New Yorku.

UFC se odlučio na ovaj čin jer je propala borba Daniela Cormiera i Anthonyja Johnsona zbog ozljede prvaka u poluteškoj kategoriji. Tako će na UFC 206 eventu (10. prosinca) glavna borba biti ona između Anthonyja Pettisa i Maxa Hollowayja za poziciju izazivača novoproglašenog prvaka Josea Alda.

Odluka UFC-a i nije toliko šokantna jer je oko uzimanja jednog od dva pojasa McGregoru riječi bilo prije i nakon njegove pobjede protiv Alvareza. Iz organizacije tvrde da je Irac predao titulu, ali to, čini se, nije istina! McGregorov trener John Kavanagh potvrdio je da su itekako iznenađeni potezov UFC-a.

"Ja sam osobno jako razočaran načinom na koji su ovo sve napravili. Podosta je kaotična situacija koja je do toga dovela. Ostali su bez glavne borbe za UFC 206, pa su morali dobiti novu i dati joj značaja. Mislili su kako to treba biti za titulu da bi što bolje prodali event, pa su napravili to što su napravili. Imate puno primjera gdje se borci nisu borili 15 ili 18 mjeseci, pa im je titula i dalje ostajala. Conor ju je imao tek 11 mjeseci", rekao je Kavanagh.

McGregor i dalje zasada šuti. Na profilima svojih društvenih mreža sinoć je objavio fotografiju sa svojom trudnom djevojkom i "bijesnim" automobilom u pozadini. I dalje očekujemo žestoku reakciju od strane irskog borca, a u tome mu je možda pomogao i spomenuti Jose Aldo koji ga je još jednom nazvao kukavicom.

"Nisam ja kriv što je on kukavica. On nikada nije ni bio šampion, a ja nikada nisam prestao biti. Tu sam borbu izgubio slučajnim udarcem. Ne vidim da bih mogao izgubiti od bilo koga u svojoj diviziji", rekao je Aldo, pa poručio McGregoru.

"Najprije ću obraniti svoj pojas u perolakoj kategoriji, a onda se početi pripremati za obračun s McGregorom u lakoj".

Aldo će pojas braniti protiv pobjednika dovoboja Maxa Hollowaya i Anthonya Pettisa.

U 2017. godini McGregor bi se trebao boriti za obranu svog pojasa protiv neporaženog UFC borca u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova, koji je zaprijetio odlaskom ukoliko ne dobije borbu s Ircem. Tu je sada i 30-godišnji Brazilac Aldo koji također želi borbu za naslov u lakoj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider