FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'sve će vam sam reći'

UFC ostaje bez McGregora: Raskida ugovor zbog borbe s Mayweatherom?

Više nego ikad prije zakuhala se priča oko potencijalno najunosnije borbe svih vremena između Conora McGregora i Floyda Mayweathera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošloga tjedna saznali smo da će irski borac Conor McGregor biti glavna 'atrakcija' vjerojatno najvećeg eventa u povijesti UFC-a koji će se održati 12. studenog u New Yorku. Glavna borba večeri bit će okršaj za titulu UFC prvaka u lakoj kategoriji u kojoj će McGregor napasti vlasnika pojasa Eddieja Alvareza. Kada bi pobijedio postao bi prvi borac u povijesti UFC-a koji bi držao u svom vlasništvu dva pojasa u dvije različite kategorije.

Predsjednik UFC-a Dana White odradio je jedan zanimljiv intervju u kojem je otkrio nekoliko informacija koja za sobom povlače brojna druga pitanja. Prvo što je otkrio je to da će McGregor u borbu protiv Alvareza vjerojatno ući s tek oporavljenom nogom koju je ozlijedio u revanšu protiv Natea Diaza.

"Njegova noga je i dalje natečena. Rekao sam mu da je možda pametnije da se ne bori, no samo mi je odgovorio da on najbolje poznaje svoje tijelo i da će se boriti s bilo kim bilo gdje".

Mnoge je zanimalo zbog čega McGregor još nije branio svoj pojas u perolakoj kategoriji, nakon što je krajem 2015. godine unutar 13 sekundi nokautirao dotadašnjeg prvaka Josea Alda.

"Nije mi samo žao Alda. Žao mi je i Khabiba i Maxa Hollowaya. Postoji nekoliko drugih okolnosti zbog čega nije došlo do borbe. To će sve biti jasnije nakon Conorove borbe u studenom. McGregor će vam sve otkriti kada bude spreman", rekao je zagonetno White, što je pokrenulo brojna nagađanja.

Postoje tri teorije

1. McGregor odlazi u privremenu mirovinu kako bi u potpunosti rehabilitirao svoje tijelo od dva 'rata' protiv Diaza i borbe protiv Alvareza u 2016. godini. To se čini kao najrealnije objašnjenje, no nama se ipak najviše sviđa druga teorija.

2. McGregor se privremeno povlači iz UFC-a kako bi se spremio za boksački obračun protiv neporaženog, ali i umuirovljenog Floyda Mayweathera! Špekulacije oko te borbe krenule su još u prvoj polovici ove godine, a na posljednjoj konferenciji za novinare McGregor je još jednom spomenuo mogućnost tog okršaja jer u UFC-u nema borca koji mu se može suprotstaviti.

3. Odlazi u privremenu mirovinu zbog obiteljskih problema.

Nakon spomenute konferencije za novinare uoči UFC 205 spektakla u New Yorku novinari su počeli vrebati Mayweathera i uspjeli su iz njega izvući reakciju na potencijalnu borbu s McGregorom.

"U kompaniji Mayweather Promotions ja sam gazda. Ja odlučujem o svakom potezu. Iskreno, mislim da će borbu biti jako teško dogovoriti. Probao sam ranije, ali nisam uspio. No naučili smo nešto iz tih pregovora", rekao je američki boksač.

Svojevremeno je Dana White javno rekao da ako se Mayweather želi boriti s McGregorom da se treba njemu javiti. Floyd je to vjerojatno odbio te moguće rekao Conoru da ako želi zaraditi pravu lovu mora izaći iz UFC-a i dogovoriti se s njegovom kompanijom oko uvjeta borbe. A svi znamo koliko McGregor voli novac... 

Novinar nije odustajao i postavio je ponovno pitanje vidi li se ponovno u ringu i vjeruje li da bi se ipak mogla dogoditi po zaradi vjerojatno najunosnija borba svih vremena.

"Mislim da je Conor sjajan borac. Može dobro boksati. Gledao sam njegove borbe i sjajan je kada se odvija borba u stavu. Svi me pitaju hoćemo li se boriti, no ja jednostavno ne znam", rekao je zagonetno, pa zaključio:

"Volim mirovinu, ali za koji dolar više možda bi se i vratio...".

Jedva čekamo stoga 12. studeni i McGregorovu borbu da čujemo o čemu se zapravo radi. Koja je to njegova odluka i hoće li na kraju ipak doći do njegovog okršaja s najboljim boksačem svih vremena (kada je omjer pobjeda i poraza u pitanju 49:0) Floydom Mayweatherom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider