FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Jedna od najtežih borbi

Mayweather teško pobijedio Maidanu i zadržao perfektan učinak!

Američki 37-godišnji boksač Floyd Mayweather Junior pobijedio je u Las Vegasu odličnog Argentinca Marcosa Maidanu većinskom odlukom sudaca u sjajnoj borbi, čime je zadržao perfektan učinak u karijeri. Obranio je WBC-ov i osvojio WBA Super naslov svjetskog prvaka u velter kategoriji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najbogatijih svjetskih sportaša stigao je u 46. borbi profesionalne karijere do 46. pobjede, ali ovo mu je sigurno bila jedna od najtežih, a lako moguće i najteža borba u karijeri.

Argentinski 30-godišnji boksač od početka je krenuo agresivno u meč. U četvrtoj rundi je Mayweather zadobio posjekotinu nakon slučajnog sudara s glavama. Gledatelji su u svih 12 rundi u MGM Grand Areni u Las Vegasu uživali u sjajnom boksu u kojem je pobjednik postao poznat tek nakon proglašenja rezultata.

Prvi je sudac bodovao 114-114, dok su ostala dva bodovali 117-111 i 116-112, ali je američki boksač mogao odahnuti i slaviti tek kada su pročitali njegovo ime.

Oba boksača su vjerovala da su zaslužila pobjedu. Mayweather je najavio da će razmotriti revanš u rujnu.

''Ako navijači žele vidjeti našu novu borbu, učinit ću to. Ovo nije bila moja zadnja borba. Opisao bih borbu kao tvrdu i konkurentnu. To je ono što su ljubitelji boksa željeli vidjeti. Maidana je vrlo dobar borac i ovo je bila jedna od najtežih borbi u mojoj karijeri. Nakon što sam zaradio posjekotinu uslijed slučajnog sudara glavama, dvije runde ništa nisam mogao vidjeti. Pravi šampion se može prilagoditi svakoj situaciji i to sam ja učinio, boksao sam dobro'', izjavio je Floyd Mayweather Junior.

Marcos Maidana drži kako je on zaslužio pobjedu.

''Osjećam da sam ja dobio meč. Floyd se nije borio kao što sam očekivao od njega. Dominirao je neke runde, ali ja sam dominirao većinu meča. Revanš? Zapravo bih ja njemu trebao dati revanš jer sam bio bolji u ovom meču i osjećam se kao pobjednik. Ne bojim se Mayweathera, možemo se još jednom boriti'', izjavio je Maidana. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider