FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
velike promjene

Manny Pacquiao se ne oprašta već dolazi na Olimpijske igre u Rio?

Najava Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) kako bi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) mogli nastupiti i profesionalci zainteresirala je slavnog Filipinca Mannyja Pacquaia, koji je izrazio želju za nastupom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manny Pacquiao (37) u travnju ima zakazanu borbu protiv Amerikanca Timothyja Bradleyja, te je najavljivao kako bi mu to mogla biti posljednja u karijeri u kojoj je dosada ostvario 57 pobjeda, 6 poraza i 2 neodlučena dvoboja. Najpoznatija od tih borbi održana je u svibnju prošle godine kada je izgubio od Amerikanca Floyda Mayweathera jer su borbi za nastup dobili rekordne novčane iznose.

"Bila bi mi čast kada bih predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Ako dobijem poziv za nastup, odazvat ću se", izjavio je Pacquiao.

Predsjednik AIBA-e Ching-Kuo Wu najavio je u utorak kako bi u Rio de Janeiru mogli nastupiti i profesionalni boksači ukoliko se na vrijeme usvoje promjene statuta AIBA-e koje bi im to omogućile. U veljači je pokrenut postupak promjene statuta AIBA-e kako bi se na Igrama omogućio nastup profesionalcima kako bi se povećala medijska praćenost boksa, a rok za dovršetak postupka je lipanj ove godine s obzirom da će se posljednji kvalifikacijski turnir za plasman u Rio održati u Azerbajdžanu sredinom lipnja mjeseca.

"Profesionalni boksači će biti u Riju, samo još ne znamo koliko će ih biti. Svi koji će htjeti nastupiti na Igrama morat će proći isti proces kvalifikacija kao i amateri. Da bi to bilo definitivno, moramo još usvojiti promjene statuta što ćemo učiniti na izvanrednom kongresu u lipnju. Boks je jedini sport u olimpijskom programu u kojem ne nastupaju profesionalci", rekao je Wu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider