FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 14 u Ljubljani

Krušič: Račić i ja nismo isti borci kao prije četiri godine kad me pobijedio

Lemmy Krušič tijekom iduća dva-tri tjedna bit će definitivno u centru pažnje regionalne MMA publike zahvaljujući nastupu u glavnom meču večeri na FFC-u 14 koji će se 3. listopada održati u Ljubljani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvorani Tivoli tom prilikom po prvi puta održat će se i mečevi za titulu prvaka te prestižne hrvatske organizacije, a malo tko je očekivao da će se FFC tako brzo vratiti u slovensku prijestolnici nakon eventa u travnju. Čini se da to nije očekivao ni sam Krušič...

"Da, priznajem da me iznenadilo to što FFC tako brzo ponovno stiže u Ljubljanu. Čuo sam da se planira event u Beču, nadao sam se da bih tamo mogao dobiti priliku i odraditi borbu, a na kraju mogu opet nastupati pred vlastitom publikom", rekao je Lemmy.

Od 2009. do 2013. godine jedini poraz u karijeri nanio ti je upravo Antun Račić s kojim se sad opet boriš. Je li ti to motiv više u revanšu?

"Ja ustvari na taj meč ni ne gledam kao na revanš. Iznimno sam motiviran za tu borbu i naporno se pripremam. Kad smo se on i ja prvi put borili ne mogu ni reći da sam ozbiljno trenirao, pogotovo ako tadašnje treninge usporedim s ovima danas. I Antun se dosta promijenio, sad se već može smatrati MMA veteranom u našoj regiji, a napredovao sam i ja. Jedina je razlika da on ima iskustva nastupa u velikoj organizaciji kao što je M-1 Global, dok ja nemam. On i ja nismo isti borci danas kao što smo bili prije četiri godine kad smo se prvi put borili."

Koliko bi ti značilo postati prvi MMA borac koji se u FFC-u okitio titulom prvaka i ukoliko osvojiš pojas prvaka, protiv koga bi volio imati prvu obranu titule?

"Teško mi je odgovoriti na takvo pitanje. Osvajanje pojasa FFC-a bi mi bio najveći uspjeh karijere definitivno, a protiv koga bih branio titulu? O tome ću razmišljati kad se pojas nađe oko mog struka. Meč još nije ni odrađen, pa nema smisla o tome razmišljati. Treba ići korak po korak."

Nakon meča u dvorani Tivoli nemaš previše vremena za odmor, imaš već ugovorenu novu borbu, zar ne? Možeš li reći malo više o tome?

"Tako je, borim se ubrzo nakon toga u Estoniji i to u kategoriji do 61 kilogram s domaćim borcem koji ima skor 7-1, a do kraja godine očekuje me i novi nastup u Linzu u istoj kategoriji."

Koja od ostalih borbi s FFC-a 14 te najviše zanima?

"Definitivno meč Bekavca. On ma brutalni stand-up i to bi moglo ludo izgledati. Interesantan mi je i meč Mare Peraka, nadam se da će mu naći nekog kvalitetnog protivnika, zanima me kakav će biti u poluteškoj kategoriji. Ja jedva čekam ovu svoju borbu, nadam se što većem broju gledatelja u Tivoliju i puno sreće svim borcima, da bude što manje ozljeda."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider