FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u rusiji?

Bizaran režim treninga: McGregoru prijeti borac koji se hrva s medvjedima

Najveći UFC spektakl ikada je iza nas, no čini se da bi nam uskoro mogao uslijediti novi koji će ponovno porušiti apsolutno sve rekorde...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlog vikenda u New Yorku je odrađen najveći UFC spektakl u povijesti MMA-a. Apsolutna zvijezda večeri bio je Irac Conor McGregor koji je razbio Eddiea Alvareza i uzeo drugi pojas u svoje vlasništvo, no bio je tamo još jedan borac koji je zasjao u sjeni Irca. Dagestanac Khabib Nurmagomedov razbio je Amerikanca Michaela Johnsona i defitivno se promaknuo u prvog izazivača za naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji, kojom od subote vlada spomenuti McGregor.

Komentator UFC-a Joe Rogan smatra da Nurmagomedov definitivno zaslužuje priliku za naslov prvaka i vjeruje da će ju dobiti pred svojim navijačima u Rusiji. Naime, UFC se želi proširiti i na druge kontinente, a prva država u kojoj žele prirediti idući najveći spektakl je Rusija!

"Conor je najveća zvijezda gdje god se pojavi, no mislim da bi u Rusiji naišao na neprijateljski nastrojenu publiku. Oni vole MMA i stali bi iza svog borca. Zamislite samo koliko bi novaca tražio McGregor za borbu u Rusiji protiv Khabiba? Bit će to gigantski meč", rekao je Rogan.

Tko je Khabib Nurmagomedov pitaju se mnogi. Riječ je u 28-godišnjem Rusu koji je i dalje neporažen u svijetu MMA (28-0). U UFC-u je debitirao 2012. godine i dosada je upisao osam pobjeda, četiri putem sudačke odluke. Specijalnost mu je hrvanje i posjeduje nevjerojatnu fizičku moć, pogotovo kada su u pitanju udarci.

Još od malih nogu Nurmagomedov je podvrgnut žestokom režimu treninga. To najbolje pokazuje video iz 1997. godine kada je imao svega devet godina. Na snimci se jasno vidi kako se mladi Khabib hrva s mladunčem medvjeda! Čini se da u tom trenutku Khabib nema više od 30-ak kilograma, dok istovremeno medvjed ima barem 40-ak, ako ne i više. Nurmagomedov je veliki ljubitelj medvjeda, pa tako i dan danas ima mladog medvjeda u svom vlasništvu.

Dagestanac puca od samopouzdanja i uvjeren je da bi, ukoliko mu se pruži prilika, pobijedio trenutnog vladara UFC-a Conora McGregora. Navodni razlog zbog kojeg još nije, a možda ni neće dobiti priliku za tu borbu je taj što nije dovoljno atraktivan kao borac. Khabib je zaprijetio UFC-u da odlazi iz organizacije ukoliko njegova iduća borba ne bude borba za naslov prvaka.

Međutim o tome neće odlučivati UFC, već McGregor koji zbog svoje nevjerojatne popularnosti drži cijelu organizaciju u šaci. Kako on svira, tako će UFC plesati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider