FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Najbolji talijanski MMA borac

Još jedno veliko pojačanje: Alessio 'Legionarius' Sakara potpisuje s FFC-om!

Najbolji talijanski MMA borac i bivši član elitnog UFC-a, Alessio Sakara, ovog četvrtka, 24. srpnja stiže u Zagreb gdje će, kako saznaje Fight Site, potpisati ugovor s Final Fight Championshipom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom potpisa ugovora s MMA zvijezdom, FFC će organizirati press konferenciju u sjedištu Fight Channela, a Sakara će se, nakon što stavi potpis na ugovor, družiti s hrvatskim fanovima.

Sakarin potpis je još jedna velika stvar u nizu za Final Fight Championship nakon potpisa ugovora s Paulom Daleyjem, Eddiejem Sanchezom i Nandorom Guelminom u 2014. godini. Sva ova imena su se natjecala u UFC-u, no FFC ih je uspio dovesti u svoje redove gdje će pojačati ionako vrlo kvalitetnu konkurenciju.

Sakara se u UFC-u borio još od davne 2005. te je neko vrijeme slovio kao borac koji bi jednog dana mogao doći do izazivačke pozicije. Posebno uspješan period za njega bio je između 2008. i 2010. kada je bio neporažen u najjačoj svjetskoj MMA promociji. No, uslijedio je pad i nekoliko posrtaja u nizu što je na kraju značilo i otkaz za Talijana. Od posljednjeg nastupa za UFC, koji je odradio protiv Nica Musoke u listopadu 2013., Sakara se nije natjecao što bi značilo da je iza njega pauza od 9 mjeseci. Ukupno u karijeri je ubilježio 15 pobjeda i 11 poraza, a slavio je protiv imena kao što su Thales Leites, James Irvin i Elvis Sinošić. Talijan se natjecao u srednjoj ili poluteškoj kategoriji, no za sada nije poznato planira li u FFC-u debi u diviziji do 84 ili 93 kilograma. Zbog bezkompromisnosti i visokog broja prekida u njegovim dvobojima zovu ga "Legionarius", a upravo taj nadimak krasi njegovu veliku tetovažu na leđima koja mu je postala zaštitni znak.

Sakarin potpis je već ranije najavio predsjednik promocije Orsat Zovko, kao i dovođenje još nekoliko velikih imena prije kraja 2014. godine. Ukoliko se pojavi u poluteškoj kategoriji Sakara bi mogao imati žestoku konkurenciju u Stipi Bekavcu, Eddieju Sanchezu, Mateju Batiniću i ostalim kvalitetnom borcima koji su već sada dio poluteškog "rostera" FFC-a.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider