FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Na upit dječaka iz publike

VIDEO Jedan od najljepših intervjua ikad: Alijev odgovor kojim je zapanjio svijet

Cijeli svijet oprašta se od najveće boksačke legende u povijesti Muhammada Alija, a povodom toga prisjetili smo se jednog od najljepših intervjua koje je ikad dao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji i legendarni boksač Muhamed Ali umro je u dobi od 74 godine. Trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji godinama se borio s Parkinsonovom bolesti koja mu je dijagnosticirana 1984., tri godine nakon što se povukao iz boksa.

Jedna od najljepših uspomena na Alija, uz njegove borbe s najvećim rivalom u teškoj kategoriji 'Smokin' Joe Frazierom, sigurno će biti intervju koji je dao ESPN-u, a u kojem je na pitanje dječaka iz publike 'Što će napraviti kad prestane boksati', odgovorio je u svom stilu.

"Kad se povučem iz boksa? Stvarno ne znam... Ali želim ovdje reći nešto što će dosta ljudi možda natjerati da se zamisle. Život ne traje tako dugo, a kad malo razmislite, ako imate 30 godina, osam ste prespavali. Koliko ste vremena putovali u 30 godina? Od kuće do posla, u školu, u druge gradove, države, crkvu... To su još dvije godine. Znači - osam godina spavanja i dvije godine putovanja. Koliklo ste proveli u školi? U Americi 12 godina po šest sati na dan? Zbrojite, sjedili ste u učionicama tri godine! Koliko ste pogledali filmova, koliko ste konzumirali raznih vrsta zabava... utakmice, kino... to je još dvije godine zabavljanja. Znači osam godina spavanja, dvije godine putovanja, tri godine škole i dvije godine zabavljanja...", započeo je Ali odgovor koji je potrajao desetak minuta, a zaključio ga riječima:

"Što ću biti kad prestanem boksati? Tih 60 godina ću iskoristiti da budem koristan i spremiti se da sretnem Boga na nekom boljem mjestu. Ima li to smisla?", uzvratio je Ali dječaku pitanjem i dobio gromoglasni pljesak oduševljene publike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider