FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Digla se velika prašina

I što će braća Kličko bez navijača Millwalla?

Digla se velika pompa oko svega što je radio, na pomalo bizaran način privlačio je pozornost a ono što je nudio u ringu davalo je nekakvu nadu teškoj kategoriji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Haye više nije u igri. 33-godišnjak koji je jedini koliko toliko pružio ''dvostran'' meč protiv vladara teške kategorije Vladimira Klička prekinuo je karijeru zbog teške ozljede ramena. Britanci posljednjih godina prednjače u svjetskom boksu. Doduše jezikom. Haye, Chisora i sada Tyson Fury protiv kojeg se Hayemaker trebao borit.

Haye je sigurno najtalentiraniji od te trojke i čovjek kojeg je najljepše bilo gledati u ringu. Vješt i brz kao kobra upisao je u svom životopisu neka respektabilna imena u rubriku pobjeda. Poput Valujeva, Ruiza ili Chisore.

Haye je dugo godina boksao u poluteškoj kategoriji do 91 kilogram. Sa 191 centimetrom visine i rasponom ruku od 198 centimetara dominirao je tom kategorijom. Naslov prvaka svijeta stigao je 2007. Kada je slavio tehničkim nokautom protiv Jeana Marca Mormacka. Brzo je krenuo u pohod na tešku kategoriju. Prilika za naslov stigla je brzo. Već u drugom meču u teškoj kategoriji protiv Nikolaja Valujeva kojeg je etiketirao ''najružnijom osobom koju je ikada vidio''.

Nadnaravno ogromni Rus je u taj meč ušao s 45 kilograma više od 22 centimetra nižeg Hayea koji je bio bolji u 12 rundi. Nastavio je Haye nizati pobjede protiv Ruiza i Harrisona ali želja je bila samo jedna – skinuti s trona braću Kličko. Odrubljivao je glave s njihovih maketa i nosio majice s njihovim odrubljenim glavama.

Od Vladimira je u Hamburgu izgubio na bodove. 117-111, 117-111, 116-112 bila je jednoglasna odluka sudaca. Znači dobio je čak tri, do četiri runde. S obzirom kako izgledaju mečevi suparnika s braćom, i to je neki uspjeh.

Posljednji meč, ovaj navijač Millwalla, odradio je protiv Derrecka Chisore na stadionu koji je crvena krpa svakom millwallavom navijaču - West Hamovom pred 35 tisuća gledatelja. Meč dva tipa bez boksačkih licenci, koja su se potukla na presici nakon meča Vitalija i Chisore prozvan je ''bitkom za Britaniju''. Bitka za Britaniju završila je onako kako su predviđali boksački stručnjaci – pobjedom Hayea. Slavio je nokautom u petoj rundi.

Za razliku od Chisore, Haye je ipak ostavljao dojam inteligentnog tipa koji na bezobrazan način radi dobar PR za svoje mečeve. Već se jednom u ljeto 2011. opraštao, sada se oprašta opet. Tek su mu 33. možda talentirani Britanac dovede u red to rame i ponovno ga vidimo u ringu. Ako ne njega onda jednog dana sina, koji je dobio ime Cassius, znate već po kome...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider