FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
FIGHT!
borba o kojoj se priča

'On je najbolji boksač svijeta i nokautirat će svakog tko mu stane na put'

Kada takvu rečenicu za vas kaže trener Mannyja Pacquiaoa, Freddie Roach onda znate da vrijedite i više nego što svijet prepoznaje…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fenomenalnog Kazahstanca Genadyja Golovkina 17. listopada u Madison Square Gardenu u New Yorku očekuje težak ispit, okršaj u srednjoj kategoriji s Kanađaninom Davidom Lemiuxom.

''Mi smo kao dva pit bulla koji idu na vrat'', najavio je na konferenciji za medije Golovkinov protivnik Lemiux.

U Madison Square Gardenu nas za manje od tri tjedna očekuje, prema riječima stručnjaka, jedan od trenutačno najboljih mogućih mečeva u boksačkom svijetu. 33-godišnji Golovkin je u dosadašnja 33 meča neporažen, a upisao je čak 30 nokauta. Ono što je zajednička crta i njemu i 26-godišnjem Lemiuxu je moć nokauta. Kanađanin je u 36 mečeva upisao dva poraza, ali je u 34 pobjede ubilježio čak 31 nokaut.

''Golovkin je najbolji boksač svijeta trenutačno. Nokautirat će svakog tko mu stane na put'', izjavio je prije nekoliko dana Freddie Roach. Trener jednog od najboljih boksača nižih kategorija svih vremena Mannyja Pacquiaoa.

Lemiux je u posljednje četiri godine upisao devet pobjeda. No, tek drugi put se bori izvan Kanade i prvi put u jednom od boksačih hramova – Madison Square Gardenu. S druge strane, Golovkin je bio amaterski prvak svijeta i olimpijsko srebro (Atena 2004), ima i više ozbiljnih profi skalpova poput pobjeda nad Macklinom, Gealeom ili Rubiom.

Iza Lemiuxa stoji pak Golden Boy produkcija, a to znači da mu leđa drži veliki Oscar De La Hoya. Iza Golovkina pak stoji K2, produkcija braće Kličko.

''Golovkinovo samopouzdanje je veliko, ali 17. listopada će biti vraćen u realnost!'', najavljuje De La Hoya.

Tko pobjedi ide vjerojatno na pobjednika meča Saul Alvarez – Miguel Cotto koji je na rasporedu mjesec dana poslije.

''Velika je stvar što vas podupiru legende poput Oscara i Hopkinsa. Pokazali su mi put kojim trebam ići, a na meni je da nastavim po njemu kako treba. Vjerujem u svoje mogućnosti'', hrabri se Kanađanin.

I naš najbolji boksač izvan teške kategorije Hrvoje Sep vjeruje u briljantan meč.

''Malo koji meč je trenutačno na tržištu zanimljiv kao ovaj. Vjerujem u spektakularan boks!''

Većina boksačkih stručnjaka daje prednost Golovkinu. Veličanstvenom talentu čiju bradu do sada nije nitko uzdrmao. Čovjeku koji je do 14. godine ostao bez oba brata koji su poginuli u vojsci.

''Snaga koja ga tjera dalje'', često ističe Kazahstanac. Lemiux bi ga možda mogao prvi natjerati do 12 rundi, iako zapravo nitko ne vjeruje da će njih dvojica otići do kraja…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider