FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
iznenađenja ne prestaju...

VIDEO Felix Sturm šokirao boksački svijet i vratio naslov svjetskog prvaka

Felix Sturm šokirao je boksački svijet i vratio naslov svjetskog prvaka u super srednjoj kategoriji...

Njemački boksač bosanskih korijena Felix Sturm iznenadio je Rusa Fedora Čudinova u borbi za titulu svjetskog prvaka u super srednjoj kategoriji. U 'dugoočekivanom' revanšu u König Pilsener Areni u Oberhausenu u Njemačkoj Sturm je uzvratio Čudinovu za poraz od prije devet mjeseci kada mu je Rus oduzeo titulu nakon 12 rundi i podijeljenom sudačkom odlukom.

Iako je bio osjetni favorit uoči dvoboja, Čudinov to nije opravdao ničime tijekom cijelog dvoboja. Djelovao je svježije, ali to i nije čudno jer je čak devet godina mlađi od Sturma.

Nijemac bosanskih korijena je manje udarao, ali njegovi su se udarci osjetili. Sturm je bio konkretniji i zasluženo je na kraju vratio titulu koja mu je oduzeta u svibnju prošle godine, što mu je ujedno bila i njegova posljednja borba.

Sturm je izgledao puno bolje u završnici rundi i možda je upravo to prevagnulo kod sudaca. U posljednjoj 12. rundi Čudinov je krenuo na sve ili ništa u samoj završnici, što je bio jasan znak kako je svjestan da je blizu poraza. Rus je na kraju mirno prihvatio poraz, dok je Sturm proslavio u zagrljaju svog sina.

Sturm je po peti put u svojoj karijeri postao svjetski prvak, čime je oborio vlastiti rekord postavši prvi Nijemac s toliko osvojenih svjetskih titula.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider