FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pomalo kukavički

Floyd Mayweather otkrio ime svog potencijalno posljednjeg suparnika

Floyd Mayweather (38), najplaćeniji sportaš današnjice, vraća se u ring 12. rujna ove godine, četiri mjeseca nakon što je slavio u 'borbi stoljeća' protiv Mannyja Pacquiaoa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za možda posljednju borbu svoje karijere Mayweather je, pomalo kukavički, izabrao Andrea Bertoa, 31-godišnjaka koji u svojoj karijeri ima 30 pobjeda i tri poraza. Riječ je o boksaču koji, prema riječima američkih stručnjaka, apsolutno ničime nije zaslužio da se bori za naslov svjetskog prvaka i nitko nije stavio njegovo ime u Top 10 potencijalnih Floydovih suparnika za taj možebitni posljednji meč njegove karijere.

Berto je svoju profesionalnu karijeru započeo s omjerom pobjeda i poraza 27:0, no od 2011. godine upisao je po tri pobjede i tri poraza. Izgleda da će to ipak biti samo proslava Mayweatherove sjajne karijere, a ne prava borba za naslov svjetskog prvaka.

"Jedan će boksač doživjeti nokaut, a to neću biti ja", u svom je stilu komentirao Mayweather svoju sljedeću borbu.

Keith Thurman (26) je mladi borac kojeg mnogi smatraju Mayweatherovim nasljednikom i koji zajedno s Floydom 'dijeli' menadžera. Tu bi borbu bilo vrlo lako dogovoriti, međutim Mayweather je jasno dao do znanja da ne želi u ring s čovjekom koji bi mu vrlo lako moguće nanio prvi poraz u karijeri.

Mayweather bi tako za malo više od mjesec dana trebao upisati 49. pobjedu karijere i izjednačiti se s legendarnim Rockyjem Marcianom, koji je karijeru okončao sa savršenih 49:0. Hoće li imati hrabrosti i ući nakon toga još jednom u ring, ali s nekim dostojnim suparnikom, te zaključiti svoju karijeru s rekordnih 50:0 saznat ćemo nakon 'revijalne' borbe s Bertom koja će se održati u Las Vegasu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider